Ελλάδα

Η κακοκαιρία «χωρίζει» την Ελλάδα στα δύο - Η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η κακοκαιρία «χωρίζει» την Ελλάδα στα δύο - Η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τι ισχύει με την κακοκαιρία που έρχεται από την Ιταλία.

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη τονίζοντας πως η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς στο κέντρο της πόλης. Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για την κακοκαιρία, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως «υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας το οποίο θα μας προβληματίσει πολύ από την Παρασκευή καθώς αναμένεται να δώσει μεγάλο όγκο νερού σε περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, όπου υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες».

Στην συνέχεια η κακοκαιρία αυτή θα κάνει πέρασμα και από άλλες περιοχές της χώρας αλλά όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης θα δώσει πάλι μεγάλα επίπεδα βροχής στην βορειοανατολική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία αυτή θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Παρασκευή μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα δώσει όγκο νερού που σύμφωνα με τις προγνώσεις μπορείς να φτάσει και τους 100-150 τόνους ανά στρέμμα και θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική Ελλάδα από το ύψος της Πελοποννήσου, η δυτική Στερεά, το Ιόνιο, η Ήπειρος, λιγότερο η δυτική Μακεδονία. Η κακοκαιρία θα προχωρήσει και θα καταλήξει στην Ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο όπου αναμένεται και εκεί μεγάλος όγκος νερού.

Τέλος, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρόλο που όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο, σε περιοχές της Θεσσαλίας, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη, Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.