Ελλάδα

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά - Ήχησε το 112, εκκενώνεται ξενοδοχείο

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά - Ήχησε το 112, εκκενώνεται ξενοδοχείο
Μεγάλη φωτιά στον Πειραιά, «κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, για την οποία ενεργοποιήθηκε και το 112, ενώ εκκενώθηκε ξενοδοχείο και τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πρόκειται για κτίριο στη συμβολή των οδών Κέκροπος και Κασιμάτη, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, το οποίο καίγεται ολοσχερώς. Μάλιστα, η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο μπαρ, ενώ για προληπτικούς λόγους, εκκενώνεται το ξενοδοχείο Galaxy.

Λόγω της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το 112 και το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες τους καλεί να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να προστατευθούν από τους καπνούς.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Κέκροπος στον Πειραιά, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ. Καπνός στην ευρύτερη περιοχή. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112.

112-PEIRAIAS_80f2e.jpg

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς. Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται και δύο βραχιονοφόρα οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κέκροπος, από το ύψος της οδού Δ. Γούναρη, έως την Αλιπέδου.

fotia-peiraias10_7b970.jpg

WhatsApp_Image_2024-10-07_at_19.40.32_64962.jpg

{https://www.youtube.com/watch?v=Z0b9QXMu08w}

{https://www.youtube.com/watch?v=Okpd67FWXWg}

Αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά έφερε αλλαγές και στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού.

Η κυκλοφορία των συρμών διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Φάληρο- Κηφισιά, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κτίριο κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Δείτε το βίντεο