Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού αναμένονται βροχές, στα «όρια» ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού αναμένονται βροχές, στα «όρια» ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό Φωτογραφία: Eurokinissi
Παρά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλά γεωργαφικά διαμερίσματα της χώρας, όπως είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα είναι η ανομβρία.

Σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη οι βροχές θα είναι λίγες και θα εντοπίζονται στο δυτικό άκρο της χώρας και αργότερα θα κινηθούν ανατολικότερα.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές οι οποίες θα είναι περισσότερες προς τα ανατολικά και βόρεια. Και εδώ θα επικρατήσει ο καιρός του βοριά. Ο υδράργυρος σε πτώση, 16-17 το πρωί και γύρω στους 24 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Γενικότερα δεν θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης και στην Αττική θα επικρατήσει ο καιρός του βοριά, δηλαδή στα βοριοανατολικά μέρη του νομού, προσήνεμα. Οι περιοχές αυτές έρχονται κόντρα στον άνεμο με αποτέλεσμα να να δημιουργούνται κάποια σύννεφα που ενδεχομένως θα δώσουν κάποιες βροχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε συννεφιές χωρίς βροχές. Οι άνεμοι πιο ήπιοι στο Θερμαΐκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Θα επικρατήσει ένας βόρειος βορειανατολικός άνεμος στα πιο ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα του νομού. Ο υδράργυρος δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 19 με 20 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Για τις βροχές τις επόμενες μέρες ο κ. Μαρουσάκης τόνισε «η Δυτική Ελλάδα θα βρεθεί στα όρια επηρεασμού ενός πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα απασχολήσει την Κεντρική και Νότια Ιταλία, παρόλα αυτά θα φέρει κύματα βροχών μέσα στο Ιόνιο, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Κατά τ'άλλα η ανομβρία στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστεί»