Διεθνή

ΕΥ: Σημαντικές επενδύσεις σε ψηφιακά δίκτυα τους επόμενους 12 μήνες

ΕΥ: Σημαντικές επενδύσεις σε ψηφιακά δίκτυα τους επόμενους 12 μήνες
Ποσοστό 92% των επιχειρήσεων ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας σχεδιάζει να επενδύσει σε ψηφιακά δίκτυα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της ΕΥ.Σύμφωνα με την έρευνα, Digital Grid: Powering the future of utilities, οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να φτάσουν στο επίπεδο των 500 δισ. δολαρίων, παγκοσμίως, μέσα στα επόμενα 5 έως 7 χρόνια.

Το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι τα ψηφιακά δίκτυα, δηλαδή η ψηφιοποίηση των δικτύων ηλεκτρισμού, αερίου και νερού - αποτελούν ένα κορυφαίο στρατηγικό πρόγραμμα ή έναν επενδυτικό στόχο για τον επόμενο χρόνο. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (72%), η βελτίωση της λειτουργίας και απόδοσης δικτύων και υποδομών (72%) και οι κίνδυνοι της κυβερνοασφάλειας (60%), αναφέρθηκαν ως οι βασικοί παράγοντες που ωθούν τις επενδύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γίνεται, πλέον, σαφές ότι ο σημερινός κόσμος, για να ικανοποιήσει τις μεγάλες ενεργειακές του ανάγκες, απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία από τα δίκτυα.