Διεθνή

Ερντογάν καλεί Ροχανί για τη Συρία

Ερντογάν καλεί Ροχανί για τη Συρία
Ο πρόεδρος Ερντογάν συζήτησε με τον Ιρανό ομόλογό του Ροχανί τις εξελίξεις στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη πόλη Ιντλίμπ και την επαρχία Αφρίν της Συρίας, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, έγινε γνωστό από μια πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν επίσης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία και υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών στοιχείων, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στην ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας τονίστηκε ότι ο κύριος Ερντογάν με τον Ρουχανί μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Αφρίν και οι δύο ηγέτες στα πλαίσια της εύρεσης λύσης στο συριακό έκαναν αναφορά στη διαδικασία της Αστανά και στο συνέδριο στο Σότσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος στον Ιρανό ομόλογο του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και στον ιρανικό λαό για το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη χθες στο Ιράν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

Ο κ. Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρώσο ομόλογο του Πούτιν όπου οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Συρία.