Διεθνή

«Rape day»: Το βιντεοπαιχνίδι βιασμών και δολοφονιών που έχει αφήσει άφωνο όλο το διαδίκτυο

«Rape day»: Το βιντεοπαιχνίδι βιασμών και δολοφονιών που έχει αφήσει άφωνο όλο το διαδίκτυο
Σοκάρει το νέο παιχνίδι με βιασμούς και δολοφονίες που φαίνεται να χαρακτηρίζεται από τους χρήστες του διαδικτύου ως «εξωφρενική ιδέα»

Μόνο από τον τίτλο του «Rape Day» (Ημέρα Βιασμού) εκδηλώνεται το αρρωστημένο του concept στο οποίο οι παίκτες πρέπει να βιάσουν και να δολοφονήσουν γυναίκες. 

Φυσικά, το παιχνίδι δεν σταματά εκεί καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να προβούν σε ακόμη πιο ακραίες και ανθρωποφαγικές πράξεις. 

Όσα κι αν είναι τα επικριτικά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου, το παιχνίδι προωθείται μέσω μία ηλεκτρονικής πλατφόρμας παιχνιδιών steam. 

Σημειώνεται πως θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα και θα απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Οι παίκτες καλούνται να μπουν στο πετσί του ρόλου ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου ο οποίος κατά τη διάρκεια μία αποκάλυψης - ζόμπι, μπορεί να δολοφονεί, να βιάζει και να παρενοχλεί λεκτικά τις γυναίκες. Επιπλέον, μπορεί να φάει και ανθρώπινη σάρκα.

Η εταιρεία που είχε τη ιδέα να δημιουργήσει αυτό το παιχνίδι είναι η «Dask Plant», σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στα επικριτικά σχόλια που δέχεται απαντά πως «Μία μαύρη κωμωδία...με σκοτεινή τρομακτική ύλη, χρωματισμένη με μία αίσθηση χαράς και σκοτεινού σκοπού..... Όπως και να 'χει ο βασικός χαρακτήρας του «Rape Day», δεν αντιδρά, μιλά ή σκέφτεται όπως εγώ...είναι πιο κακός, θρασύς και σκληρός».

«Η δημιουργική φαντασία είναι μια φαντασίωση εξουσίας", γράφει ο δημιουργός του παιχνιδιού.Ακόμα κι αν είναι μία ιστορία που αφορά την αποδοχή της απώλειας του ελέγχου, εξακολουθεί να είναι μια μορφή εξουσίας....Το παιχνίδι δεν παραβιάζει καμία από τις οδηγίες σχετικά με περιεχόμενο που διανέμεται στο Steam - χαρακτηρίζεται ως περιεχόμενο για ενήλικες και ως εκ τούτου είναι αποδεκτό».

Αλλά, ακόμη και αν το παιχνίδι απαγορευτεί, ο δημιουργός του επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να προωθεί τη «φαντασία» του.