Διεθνή

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα
Ένα παράδειγμα που έρχεται από το Μισσούρι των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι η διασπορά του κορονοϊού μπορεί πραγματικά να περιοριστεί με τη χρήση της μάσκας.

Ειδικότερα στις 12 Μαΐου 2020, ένας στιλίστας μαλλιών στο σαλόνι Α στο Σπρίνγκφιλντ, Μισσούρι (στιλίστας Α), ανέπτυξε αναπνευστικά συμπτώματα και συνέχισε να συνεργάζεται με τους πελάτες μέχρι την 8η ημέρα, όταν ο στιλίστας έλαβε θετικό αποτέλεσμα δοκιμής για το SARS-CoV- 2.

Ένας δεύτερος κομμωτής (στιλίστας Β), ο οποίος είχε εκτεθεί στον στιλίστα Α, ανέπτυξε αναπνευστικά συμπτώματα στις 15 Μαΐου 2020 (ημέρα 3) και εργάστηκε στο σαλόνι Α έως την 8η ημέρα πριν θελήσει να πραγματοποιήσει το τεστ για το SARS-CoV-2, που βγήκε θετικό την 10η ημέρα.

Συνολικά 139 πελάτες εξυπηρετήθηκαν άμεσα από τους στυλίστες Α και Β από τη στιγμή που εμφάνισαν συμπτώματα έως ότου έφυγαν από τη δουλειά. Οι στυλίστες Α και Β και οι 139 πελάτες ακολούθησαν τα μέτρα προστασίας του City of Springfield, που προτείνει τη χρήση καλυμμάτων προσώπου (π.χ. χειρουργικές μάσκες,ή υφασμάτινα καλύμματα προσώπου) τόσο για τους κομμωτές όσο και για πελάτες κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης τους.

Δείτε πώς η μάσκα εμπόδισε τη διασπορά του κορονοϊού εδώ.