Διεθνή

Aμερικανικό μαχητικό F-35 προσέκρουσε σε αεροπλανοφόρο στη Νότια Σινική Θάλασσα (βίντεο)

Aμερικανικό μαχητικό F-35 προσέκρουσε σε αεροπλανοφόρο στη Νότια Σινική Θάλασσα (βίντεο) Φωτογραφία: Twitter
Ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ - το F35 C stealth fighter - έπεσε στο κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου στη Νότια Σινική Θάλασσα

 Στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson προσέκρουσε το F-35C, ένα μονοκινητήριο μαχητικό stealth και το νεότερο τζετ στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ρουτίνας την περασμένη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, όπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το πολεμικό αεροπλάνο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων προσέκρουσε στο θάλαμο πτήσης του αεροπλανοφόρου 100.000 τόνων και στη συνέχεια έπεσε στο νερό, ενώ ο πιλότος του εκτινάχθηκε.

Σύμφωνα με το CNN, o κυβερνήτης και έξι ναύτες στο αεροπλανοφόρου τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος του 7ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ότι η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες που έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συντριβή είναι αυθεντικές.

«Εκτιμούμε ότι το βίντεο και η φωτογραφία που καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης τραβήχτηκαν στο USS Carl Vinson κατά τη διάρκεια της συντριβής», δήλωσε στο CNN ο Χέλει Σιμς αξιωματικός δημοσίων υποθέσεων του 7ου Στόλου.