Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Nεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος από ρωσικά πυρά στο Ιρπίν

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ένας δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου όπως μεταδίδει το Sky News μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία του Κιέβου αλλά και τα διεθνή μέσα, νεκρός έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής (13/3), κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα ο δημοσιογράφος  Brent Renaud.

Ο άνδρας σκοτώθηκε από πυρά προσπαθώντας να διασχίσει τη γέφυρα του Ιρπίν, όπως αναφέρει και ο Guardian.

Πρόκειται για τον 51χρονο Brent Renaud, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου στο Ίρπιν.

{https://twitter.com/NewVoiceUkraine/status/1502989643591135234}

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, ο βραβευμένος 51χρονος καμεραμάν, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου στο Ίρπιν. Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ήταν ανταποκριτής των New York Times, ωστόσο υπήρξε επίσημη διάψευση, καθώς ο 51χρονος εργαζόταν παλαιότερα σε αυτό το μέσο.

 Η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού

«Οι κατακτητές σκοτώνουν εν ψυχρώ ακόμη και δημοσιογράφους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 51χρονος ανταποκριτής παγκοσμίου φήμης ΜΜΕ, πυροβολήθηκε σήμερα στο Ίρπεν. Άλλος ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Τώρα προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από τη ζώνη μάχης. Φυσικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου ενέχει ρίσκο, αλλά ο Αμερικανός πολίτης, Brent Renaud, πλήρωσε με τη ζωή του, που προσπάθησε να αποκαλύψει την σκληρότητα του επιτιθέμενου. Λυπούμαστε πολύ για την απώλεια».

Ο ουκρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δημοσιογράφου:

army

 Είχε καλύψει τη φρίκη του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας.

Όπως μεταδίδει και  το Sky News, ο δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο παρελθόν για τους New York Times και σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα συνάδελφός του τραυματίστηκε, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο IMDB πάντως, ο Brent Renaud ήταν βραβευμένος δημοσιογράφος-κινηματογραφιστής, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια μαζί με τον αδελφό του Creg κάλυπταν ανθρώπινες ιστορίες από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.