Διεθνή

Η Τουρκία ζητάει και τα ρέστα: «Απαράδεκτο το ΝΑΤΟ που κατέβασε την ανάρτηση εξαιτίας της... κακομαθημένης Ελλάδας»

pixabay pixabay
Έντονη αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ σχετικά με τη διαγραφή της ανάρτησης για την εθνική επέτειό της, την Μικρασιατική Καταστροφή για την Ελλάδα.

«Είναι απαράδεκτο το ότι η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) διέγραψε τη δημοσίευση στα social media για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ. Είτε αναγράφεται είτε όχι, το ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε από την πλευρά του: «Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν. Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ.

Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει, ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

NETWORK