Διεθνή

Δορυφορικές εικόνες από το «χαμένο» πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, πού είναι το «υπερόπλο» Belgorοd του Πούτιν

Δορυφορικές εικόνες από το «χαμένο» πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, πού είναι το «υπερόπλο» Belgorοd του Πούτιν Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EPA/MICHAEL BAGER DENMARK OUT
Δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το «αγνοούμενο» υποβρύχιο Belgorod της Ρωσίας, το οποίο έχει προκαλέσει... συναγερμό στη Δύση λόγω των πανίσχυρων όπλων που διαθέτει.

Τα τελευταία 24ωρα, διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζουν πληροφορίες που θέλουν το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod να έχει τεθεί σε επιχειρησιακή ανάπτυξη με τα πυρηνικά του όπλα και η παρουσία του να προκαλεί να προκαλεί συναγερμό στο NATO.

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, το οποίο φέρεται να μεταφέρει όπλα για το «τέλος του κόσμου» και την «Ημέρα της Κρίσεως», να βρίσκεται στη Θάλασσα του Μπάρεντς, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει πυρηνική δοκιμή.

Το υποβρύχιο Belgorod έχει «εξαφανιστεί» από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να κατευθύνεται προς τη Θάλασσα του Κάρα για να δοκιμάσει την πυρηνική βόμβα Poseidon, σύμφωνα με προειδοποιητικό σημείωμα του ΝΑΤΟ που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο.

Οι δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύει το Naval News δείχνουν ότι το υποβρύχιο επιχειρεί αυτή τη στιγμή στην επιφάνεια της Αρκτικής.

Το πλοίο εθεάθη στη Λευκή Θάλασσα να αναχωρεί από το Σεβεροντβίνσκ, μια πόλη στη βόρεια Ρωσία, πριν από μερικές εβδομάδες. Αργότερα εντοπίστηκε στη Θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

Το Belogord, χωρητικότητας 30.000 τόνων, είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο που έχει κατασκευαστεί στον κόσμο από τότε και είναι οπλισμένο με το πυρηνικό υποβρύχιο Poseidon.