Διεθνή

«Qatar Gate»: Δεύτερη αναβολή για την κόρη Παντσέρι - Έλλειψη χώρου στις φυλακές ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της

«Qatar Gate»: Δεύτερη αναβολή για την κόρη Παντσέρι - Έλλειψη χώρου στις φυλακές ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της Φωτογραφία: Αρχείου
Το Ιταλικό δικαστήριο ανέβαλε την Τρίτη (3 Ιανουαρίου) για δεύτερη φορά την ακρόαση σχετικά με το αν θα παραδοθεί στο Βέλγιο η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Κατάρ.

Αρχικά σχετικά με την απόφαση τον περασμένο μήνα για το αν θα εκδοθεί η Σίλβια Πάντσερι, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι το αίτημα πρέπει να απορριφθεί λόγω του υπερπληθυσμού των βελγικών φυλακών.

Οι δικαστές, σύμφωνα με το euroactiv, ζήτησαν πληροφορίες από το Βέλγιο σχετικά με το σωφρονιστικό του σύστημα, αλλά κατά την επαναληπτική ακρόαση την Τρίτη δήλωσαν ότι δεν είχαν λάβει ακόμη τις απαραίτητες οδηγίες και ανέβαλαν τη συνεδρίαση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Το ίδιο δικαστήριο, με διαφορετική σύνθεση δικαστών, έχει ήδη εγκρίνει τη μεταφορά στις Βρυξέλλες της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Πιερ Αντόνιο.

Ωστόσο, η Colleoni βρίσκεται ακόμη στην Ιταλία, επειδή οι δικηγόροι της κατέθεσαν έφεση κατά της μεταγωγής της στο ανώτατο εφετείο της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

Η Colleoni και η Silvia Panzeri βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία από τις 10 Δεκεμβρίου, σε συμμόρφωση με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές για την υποτιθέμενη "συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά". 

Η δικηγόρος της Silvia Panzeri ζήτησε την Τρίτη να αρθεί ο κατ' οίκον περιορισμός της, λέγοντας ότι είναι δικηγόρος με το δικό της δικαίωμα και ότι οι πελάτες της υποφέρουν λόγω της διαταγής κράτησης.