Διεθνή

Έντομα «έφαγαν» ζωντανό κρατούμενο στην Ατλάντα, να κλείσει η φυλακή ζητά η οικογένειά του

Έντομα «έφαγαν» ζωντανό κρατούμενο στην Ατλάντα, να κλείσει η φυλακή ζητά η οικογένειά του Φωτογραφία: pexels
Η οικογένεια κρατούμενου που πέθανε πέρυσι στη φυλακή της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα δηλώνει ότι τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί.

Ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές της Ατλάντα προκαλούν οι δηλώσεις της οικογένειας αλλά και του δικηγόρου κρατούμενου, που αναφέρουν πως ο άνθρωπός τους πέθανε επειδή τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cbsnews, ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι τον κρατούμενο τον «έφαγαν» ζωντανό κοριοί μέσα σε φυλακή της κομητείας Φούλτον της Ατλάντα.

Η οικογένεια του κρατούμενου, Lashawn Thompson, και ο δικηγόρος τους ζητούν τώρα τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τον θάνατό του.

Ο κατηγορούμενος, Thompson, συνελήφθη για πλημμεληματική κατηγορία απλής σωματικής βλάβης στις 12 Ιουνίου.

Μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον και τοποθετήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Αλλά τρεις μήνες αργότερα, βρέθηκε νεκρός σε κελί, αφού, όπως ισχυρίζονται, τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί.

«Δεν του άξιζε αυτό. Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για τον θάνατό του. Η φυλακή της κομητείας Φούλτον πρέπει να κλείσει και να αντικατασταθεί», ανέφερε στη δήλωσή του ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Πέρυσι, σερίφης της κομητείας Φούλτον, Πάτρικ Λάμπατ, εξέφρασε ανησυχίες για τον υπερπληθυσμό της φυλακής και την ανάγκη χρηματοδότησης, σύμφωνα με το CBS Atlanta.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τους κινδύνους του πού βρισκόμαστε και την κρίση στην οποία βρισκόμαστε», δήλωσε ο Λάμπατ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Επιτροπή της κομητείας Fulton.