Διεθνή

Ο επικεφαλής της Wagner «απειλεί» πως θα αποχωρήσει

Ο επικεφαλής της Wagner «απειλεί» πως θα αποχωρήσει Φωτογραφία: ΑΠΕ
Ο επικεφαλής της Wagner, τα βάζει με «θεούς και δαίμονες» της Ρωσίας και απειλεί να φύγει από το Μπαχμούτ.

Σε βιντεοσκοπημένο παραλήρημα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επιτίθεται στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.

Στεκόμενος σε ένα χωράφι γεμάτο πτώματα, ο αρχηγός των Ρώσων μισθοφόρων κατέγραψε ένα βίντεο γεμάτο βρισιές, κατηγορώντας προσωπικά τους κορυφαίους αρχηγούς της ρωσικής άμυνας για τις απώλειες που υπέστησαν οι μαχητές στην Ουκρανία.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει:

«Έχουμε έλλειψη 70% σε πολεμοφόδια. Σοϊγκού! Γκερασίμοφ! Πού είναι τα ***** πολεμοφόδια;», φωνάζει ο Πριγκόζιν στην κάμερα.

Οι υπεύθυνοι θα πάνε στην κόλαση, φώναξε ο Πριγκόζιν, πριν δηλώσει ότι οι απώλειες της Wagner θα ήταν πέντε φορές μικρότερες, εάν είχε επαρκή εφόδια.

«Αυτά είναι παιδιά της Wagner που πέθαναν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, δείχνοντας τα πτώματα γύρω του. «Ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να στρογγυλοκάθεστε στα γραφεία σας».

{https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1654388396184289282?}

Σε ένα ξεχωριστό μήνυμα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Wagner θα εγκαταλείψουν την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα.

Στο δίλεπτο απόσπασμα, ο Πριγκόζιν, γνωστός ως "σεφ του Πούτιν" συνεχίζει να εξαπολύει προσωπικές προσβολές που απευθύνονται στον Σοιγκου, μακροχρόνιο σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε άλλο μήνυμα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ότι τα στρατεύματα θα εγκαταλείψουν το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου.

Η Wagner έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πολύμηνη επίθεση στο Μπαχμούτ, ένα πεδίο μάχης υψηλού προφίλ με περιορισμένη στρατηγική αξία. Για να ενισχύσει τις τάξεις του, έχει στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους που πολεμούν για την ομάδα με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.

Στο παρελθόν , ο Πριγκόζιν, έχει διαπληκτιστεί με ανώτατα κλιμάκια της Ρωσίας σχετικά με τις στρατιωτικές τακτικές, κατηγορώντας τους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας για εσχάτη προδοσία, επειδή δεν παρείχαν στην ομάδα του πυρομαχικά.

Πρώην αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα, δήλωσε ότι η απειλή του Πριγκοζίν να εγκαταλείψει τον Μπαχμούτ ήταν μέρος μιας «εκστρατείας εκβιασμού» για να αποκτήσει περισσότερα πυρομαχικά.