Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 13/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 13/11
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 13/11 Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδα τους οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 13/11. Οι βασικές ειδήσεις των εντύπων σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αλλα αντ΄άλλων για τις 100 δόσεις"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στην εγκύκλιο για την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων στην Εφορία, το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από νέο e-mail της τρόικας, «εξαίρεσε» τις απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη δυνατότητα ρύθμισης σε 72-100 δόσεις και τη φορολογική ασυλία μη πληρωμής τους μέχρι και τον Μάρτιο του 2015, που έδινε η προχθεσινή εγκύκλιος της κυρίας Σαββαΐδου, δηλαδή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων".
 
ΕΘΝΟΣ: "Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού"
 
Η εφημερίδα σημειώνει "παγκόσμιο δέος από τη νέα εντυπωσιακή αποκάλυψη στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου. Οι επιστήμονες πλέον έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκρυπτογραφήσουν το προφίλ του επιφανούς νεκρού".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ερχεται πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας»
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι προφητείες των Πατροκοσμά, Παϊσίου και Ιωσήφ για το δραματικό γεωπολιτικό μέλλον".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί φόροι μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων"
 
Η εφημερίδα γράφει "μόνο η πρώτη δόση Σεπτεμβρίου του ΕΝΦΙΑ και οι δύο πρώτες δόσεις των εκκαθαριστικών μαζί με άλλα ληξιπρόθεσμα χρέη μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Οι νεότερες εκκρεμότητες με την εφορία ή θα πληρωθούν ή θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η τρόικα ξήλωσε την κυβερνητική αξιοπιστία"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρη υπαναχώρηση στις απαιτήσεις της τρόικας αποδεικνύει η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» από τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, μόλις τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση των εφαρμοστικών εγκυκλίων".
 
ΕΣΤΙΑ: "Αγνοια κινδύνου επιφέρει καταστροφές"
 
Η εφημερίδα γράφει "ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να επαναλάβη το μοιραίο λάθος του 2009. Η άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει, τον παρασύρει σε αποφάσεις που θα φέρουν νέα, χειρότερη καταστροφή".
 
Η ΑΥΓΗ: "Δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κίνηση ακύρωσης εκ προοιμίου των νέων δεσμεύσεων που ετοιμάζεται να αναλάβει η κυβέρνηση για τη χώρα και, ταυτόχρονα, επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων προέβη ο Αλέξης Τσίπρας χθες μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ".
 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ε9: Διορθώστε τα λάθη που στοιχίζουν"
 
Η εφημερίδα υποστηρίζει "τη δυνατότητα να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα της ακίνητης περιουσίας και να «κουρέψουν» τα ποσά του φόρου ακινήτων θα έχουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες, που συμπλήρωσαν λανθασμένα το Ε9. Πιθανότατα αύριο θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο TAXISnet".
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών με στόχο τη συμφωνία"
 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αλλαγές στον νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση, καταθέτοντας τις επόμενες ημέρες τροπολογία που θα προβλέπει ότι σε αυτή μπορούν να υπαχθούν μόνον οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου".
 
Ο ΛΟΓΟΣ: "Τάφος με οστά στην Αμφίπολη"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, κατά πολλούς, φωτογραφίζει με σαφήνεια και ...απλώς δεν ονοματίζει ποιος είναι ο «ένοικος» της Αμφίπολης, διαγράφοντας σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που θέλουν στον τύμβο Καστά να είναι θαμμένη η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποια άλλη γυναίκα".
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η «απελευθέρωση» της Ενέργειας είναι αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ - μονοπωλίων"
 
Η εφημερίδα αναφέρει "η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να μάλωναν ποιος εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εφάρμοζαν όμως και οι δύο κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση, μετατρέποντας την Ενέργεια σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά".
 
ΤΑ ΝΕΑ: "24 αντί για 100 οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις 24 δόσεις της πάγιας και όχι στις 100 της νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα θα μπορεί να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Μετά τις ενστάσεις της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών έκανε όπισθεν διευκρινίζοντας ότι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο, εξαιρούνται από τις 100 δόσεις".
 
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Καστελόριζο τα νέα Ιμια"
 
Η εφημερίδα γράφει "οι ενεργειακοί πόροι της ανατολικής Μεσογείου στο σκόπευτρο της Τουρκίας. Ανησυχία στην Αθήνα για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην ελληνική ΑΟΖ. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν τώρα να καλύψουν τον χαμένο διπλωματικό χρόνο".
 
Kontranews: "Εκβιάζει τους δικαστές η κυβέρνηση"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθεστωτική, εκβιαστική και τιμωρητική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κατά 60% τις αναδρομικές αποδοχές των δικαστών, των ενστόλων και άλλων κατηγοριών αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις όπως έχει υποχρέωση από το νόμο και το Σύνταγμα".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εμπλοκή με τη ρύθμιση"
 
Η εφημερίδα σημειώνει "νέο «πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση τα ήξεις-αφήξεις του υπουργείου Οικονομικών. Ενώ χθες το πρωί η Κ. Σαβαΐδου δήλωνε ότι στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις θα συμπεριλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ, αργά το απόγευμα το υπουργείο Οικονομικών «άδειασε» τη γ.γ. Εσόδων, δηλώνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει. Ευθύνες για τη νέα αστοχία και στην πολιτική ηγεσία, λόγω του κενού στην ερμηνεία του ψηφισμένου νόμου για τη ρύθμιση".
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας για τον ΕΝΦΙΑ"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«κέρδισε» η τρόικα στο σκληρό μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός αναγκάστηκε να εξαιρέσει την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη «μεγάλη» ρύθμιση. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης υποχρεώθηκαν σε στροφή 180 μοιρών, αφού, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις ότι στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, χθες με μια λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίστηκε ότι εκτός από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όλες οι υπόλοιπες μένουν εκτός ρύθμισης".