Διεθνή

Εκπρόσωπος Χαμάς: «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να συνειδητοποιήσει το λάθος του» - Τα βέλη στις ΗΠΑ

Εκπρόσωπος Χαμάς: «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να συνειδητοποιήσει το λάθος του» - Τα βέλη στις ΗΠΑ Φωτογραφία: ΑΠΕ
Ο Ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την αντίσταση, η οποία δίνει στον εχθρό ένα στρατιωτικό μάθημα σε όλα τα μέτωπα, αντιμετωπίζοντάς τον με τόλμη και προκαλώντας απώλειες.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη (1 Νοεμβρίου) ότι η κυβερνητική πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι η αιτία πίσω από τον πόλεμο που διεξήγαγε η ισλαμιστική μαχητική οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου.

Είπε ότι οι «σφαγές» που κάνει το Ισραήλ είναι μόνο για να κρύψει τις οπισθοδρομήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

«Καλούμε τους υποστηρικτές του Ισραήλ, με επικεφαλής την Αμερική, να σταματήσουν να εμποδίζουν τη διεθνή βούληση να απαιτήσουν τον τερματισμό της επίθεσης», πρόσθεσε ο ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής ομάδας.

Ο Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε επίσης ότι «η Χαμάς ματαίωσε τα σχέδια του εχθρού για μια νέα καταστροφή και στεκόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό για αυτή τη θρυλική σταθερότητα του λαού μας».

Σε μια σκληρή δήλωση, ο Χανίγια υποστήριξε επίσης ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα αντιμετωπίζουν τον ίδιο «θάνατο και την καταστροφή» που έχουν δει οι Παλαιστίνιοι.

Συνοπτικά οι δηλώσεις:

- Τους προειδοποιήσαμε ότι αν ο Νετανιάχου συνεχίσει την πολιτική της αλαζονείας και της επιθετικότητας στην Αλ-Άκσα, δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, αλλά κανείς δεν μας άκουσε.

- Προειδοποιούμε ότι ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον εαυτό του.

- Η Χαμάς παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο όραμα, ξεκινώντας από την κατάπαυση του πυρός, το άνοιγμα των διαβάσεων και τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων.

- Οι διαδοχικές σιωνιστικές κυβερνήσεις απέτυχαν να εκπληρώσουν οποιαδήποτε από τις υποσχέσεις τους.

- Ο εχθρός θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να συνειδητοποιήσει το λάθος του, συμπεριλαμβανομένης της ζωής κάποιων από τους αιχμαλώτους μας.

- Καλούμε τους υποστηρικτές της Σιωνιστικής οντότητας, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, να σταματήσουν να εμποδίζουν τη διεθνή βούληση που απαιτεί κατάπαυση του πυρός.

- Η περιοχή, εντός και εκτός, δεν θα απολαμβάνει ασφάλεια και σταθερότητα όσο ο λαός μας δεν απολαμβάνει τα νόμιμα δικαιώματά του για ελευθερία, σταθερότητα και επιστροφή.