Διεθνή

Μυστήριο με την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον: «Δεν πρόκειται για κάτι μικρό»

Μυστήριο με την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον: «Δεν πρόκειται για κάτι μικρό» Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προβληματισμός στη Βρετανία μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα η Κέιτ Μίντλετον, καθώς η ανάρρωσή της θα πάρει πολύ καιρό με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να επιστρέφει μετά το Πάσχα.

Στο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο θα κάνει επέμβαση για τον προστάτη και ο βασιλιάς Κάρολος, νοσηλεύεται η Κέιτ Μίντλεντον και θα παραμείνει για σχεδόν δύο βδομάδες ακόμα μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε χθες την Κέιτ Μίντλεντον, ενώ όπως ανακοίνωσε το παλάτι ο ίδιος ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες του υποχρεώσεις προκειμένου να είναι δίπλα στην οικογένειά του.

Η είδηση ότι η πριγκίπισσα βρίσκεται στο νοσοκομείο και θα παραμείνει εκεί για κάποιο διάστημα έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στον βρετανικό λαό για την κατάσταση της υγείας της.

Δημοσίευμα του Skynews αναφέρει ότι η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ήταν ρουτίνας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα δεν έχει να κάνει με καρκίνο.

Ο Δρ Ντέιβιντ Λόιντ, γενικός ιατρός με έδρα το Λονδίνο, εξήγησε στο Sky News ότι οι δύο εβδομάδες είναι «αρκετά πολύς χρόνος στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση».

Είπε ότι η χρονική διάρκεια δείχνει ότι «δεν πρόκειται για κάτι μικρό» και ότι τέτοιες παραμονές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμη και διαδικασίες τόσο σοβαρές όπως η αφαίρεση ενός οργάνου.

Οι πιο συχνές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς και χοληδόχου κύστης, μαζί με υστερεκτομές.

Το Παλάτι ωστόσο κρατά σιγήν ιχθύος για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον.

Ο Δρ Λόιντ πρόσθεσε ότι αυτού του είδους το ιδιωτικό νοσοκομείο είναι σαν ένα «ξενοδοχείο πέντε αστέρων και μπορείς να επιλέξεις τον χειρουργό και την ώρα που θα κάνεις την εγχείρηση».