Διεθνή

Ευδιάθετος και χαμογελαστός στην πασχαλινή λειτουργία ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄

Ευδιάθετος και χαμογελαστός στην πασχαλινή λειτουργία ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πασχαλινή λειτουργία στο Ουίνδσορ, βρέθηκαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του μονάρχη του Ηνωμένουη Βασιλέιου μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Ο 75χρονος Κάρολος ήταν ευδιάθετος, χαμογελούσε και χαιρετούσε τον κόσμο, φτάνοντας με μια λιμουζίνα Bentley για την τελετή που πραγματοποιείται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Κάρολος κάθισε χωριστά από τη σύζυγό του και τους άλλους βασιλείς προκειμένου να προστατευτεί από μολύνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Αν και η εμφάνιση του βασιλιά θα προσφέρει καθησυχασμό στο κοινό, η σημερινή τελετή διαφέρει αισθητά από την περσινή τελετή με τον μονάρχη να οδηγεί την οικογένειά του -συμπεριλαμβανομένων του Γουίλιαμ, της Κέιτ και των παιδιών τους- με τα πόδια στην τελετή.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθούν σήμερα στη λειτουργία του Πάσχα, καθώς η Κέιτ Μίντλετον, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο με την ανακοίνωσή της ότι πάσχει από καρκίνο, συνεχίζει να αναρρώνει κατ' ιδίαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η πριγκίπισσα αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και υποβαλλόταν σε προληπτική χημειοθεραπεία. Λίγο αργότερα, το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθούν στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα.

Αντιθέτως, το ζευγάρι θα περάσει τις πασχαλινές διακοπές των παιδιών του στο Amner Hall -το εξοχικό τους- όπου μπορούν «να κλείσουν από τον κόσμο και να προχωρήσουν».

Τον βασιλιά συνόδευσαν η πριγκίπισσα Άννα, ο σύζυγός της σερ Τίμοθι Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, καθώς και ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα, δούκισσα της Υόρκης.