Διεθνή

Το απίστευτο ποσό που κόστισε στο Ισραήλ η αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης

Το απίστευτο ποσό που κόστισε στο Ισραήλ η αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Ισραήλ αναχαίτισε πάνω από 350 ιρανικά drones και πυραύλους

Η αναχαίτιση εκατοντάδων ιρανικών πυραύλων και drones από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας κόστισε στο Τελ Αβίβ έως και 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Το κόστος της άμυνας χθες το βράδυ υπολογίζεται μεταξύ 4-5 δισεκατομμυρίων σέκελ (1,08-1,35 δισ. δολάρια)», δήλωσε ο στρατηγός Ραμ Αμινάτς, πρώην οικονομικός σύμβουλος του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Μιλάω μόνο για την αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης και όχι για τραυματισμούς που ήταν ελάχιστοι αυτή τη φορά», είπε.

«Ένας πύραυλος "Arrow" που χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση ενός ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κόστος ενός πυραύλου "Magic Wand" είναι 1 εκατομμύριο δολάρια, συν τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Αμινάτς.

Νωρίτερα την Κυριακή, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, ο οποίος δήλωσε ότι περίπου 350 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από το Ιράν στο Ισραήλ, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν. Ο ίδιος Επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην αεροπορική βάση Νεβατίμ στη Μπερσέμπα, ενώ «το 99% των απειλών κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκαν».

Πηγή: anews.com.tr