Διεθνή

Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει, προσεκτικά: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει, προσεκτικά: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του Φωτογραφία: EPA/ NEIL HALL
Οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της υγείας τους, έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου ο βασιλιάς Κάρολος να αναλάβει ξανά δημόσια καθήκοντα.

Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του, καθώς οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι και «πολύ ενθαρρυμένοι» από την πρόοδο της υγείας του, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Ο μονάρχης- που ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο- θα συνεχίσει τη θεραπεία του, αλλά θα επανέλθει σε κάποια από τα δημόσια καθήκοντά του, παρότι δεν θα ακολουθήσει ένα πλήρες θερινό πρόγραμμα.

«Θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντα έπειτα από μία περίοδο για θεραπεία και ανάρρωση μετά την πρόσφατη διάγνωσή του με καρκίνο», αναφέρει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Για να σηματοδοτηθεί αυτό το ορόσημο, η αρχή θα γίνει με επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα σε κέντρο θεραπείας καρκίνου, όπου θα βρεθούν την Τρίτη. Εκεί, θα συνομιλήσουν με γιατρούς και ασθενείς.

Επίσης, τον Ιούνιο ο βασιλιάς Κάρολος θα υποδεχθεί τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία.

Το θερινό πρόγραμμα για τον μονάρχη- το οποίο δεν θα ακολουθήσει ο βασιλιάς Κάρολος με βάση τα έως τώρα δεδομένα- περιλαμβάνει συνήθως παρελάσεις, πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ και τις βασιλικές ιπποδρομίες στο Άσκοτ.

Με προσοχή η επάνοδος του βασιλιά Καρόλου - Συνεχίζει τη θεραπεία

Αν και ο βασιλιάς Κάρολος πλέον θα συναντά κόσμο, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όλες οι δημόσιες δραστηριότητές του θα είναι προσεκτικά σχεδιασμένες ώστε να ελαχιστοποιούνται οι τυχόν κίνδυνοι για την ανάρρωσή του.

Το πρόγραμμά του θα καταρτίζεται πάντα με βάση τις οδηγίες των γιατρών του και θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην το παρακάνει ο 75χρονος.

Εξάλλου, ο μονάρχης θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί για πόσο θα συνεχιστεί αυτό, σημείωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Όμως, υπογράμμισε ότι οι γιατροί είναι «αρκετά ικανοποιημένοι» από την πρόοδο που έχει γίνει έως τώρα και έκριναν ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια δημόσια καθήκοντα. Επίσης, οι γιατροί «παραμένουν θετικοί» για τη συνεχιζόμενη ανάρρωση του μονάρχη.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ευγνώμων στους γιατρούς του, για τη φροντίδα τους και την τεχνογνωσία τους. Επίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλατιού, ο μονάρχης και η σύζυγός του είναι βαθιά ευγνώμονες για τις ευχές που δέχθηκαν από όλο τον κόσμο, τόσο για τις χαρές όσο και για τις προκλήσεις του τελευταίου χρόνου.

{https://www.instagram.com/p/C6O3fzEM0M1/?hl=en}