Διεθνή

Ο Πούτιν πάει στη Βόρεια Κορέα – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη

Ο Πούτιν πάει στη Βόρεια Κορέα – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Φωτογραφία: EPA/ MIKHAIL METZEL
Μετά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φτάνει την Τρίτη στη Βόρεια Κορέα.

Διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα φτάσει εκεί αύριο, Τρίτη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται τη Βόρεια Κορέα έπειτα από δύο δεκαετίες. Επίσης, αυτό είναι ένα από τα σπάνια ταξίδια που έχει κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει υποδεχθεί κανένα ηγέτη από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Βορειοκορεάτης ταξίδεψε στη Ρωσία με το τεθωρακισμένο τρένο του.

Το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω την ολοένα μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που βασίζεται στην κοινή εχθρότητα προς τη Δύση, ενώ τροφοδοτείται από την ανάγκη του Ρώσου προέδρου για υποστήριξη εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνει το CNN.

Οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και άλλες χώρες έχουν κατηγορήσει την Πιονγιάνγκ ότι τους τελευταίους μήνες παρέχει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης, παρατηρητές έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η Μόσχα μπορεί να παραβιάζει διεθνείς κυρώσεις για να βοηθήσει την ανάπτυξη του στρατιωτικού δορυφορικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ.