Διεθνή

Το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε γίνεται πολιτιστικό μνημείο

Το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε γίνεται πολιτιστικό μνημείο Φωτογραφία: EPA/GEORGE BARRIS / JULIEN'S AUCTION
Σε αυτό το σπίτι η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή.

Το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε στο Brentwood, εκεί όπου πέθανε η πιο διάσημη ίσως στάρλετ, πλέον είναι ασφαλές από την πιθανότητα κατεδάφισης. Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ του να αναγνωριστεί το σπίτι αυτό ως πολιτιστικό μνημείο. Η απόφαση αυτή εμποδίζει τους τωρινούς ιδιοκτήτες του να προχωρήσουν στις προγραμματισμένη κατεδάφιση.

Η ψήφιση της απόφασης, για την οποία είχε γίνει εισήγηση τον Σεπτέμβριο, καθυστέρησε μέχρι να βεβαιωθούν οι ιδιοκτήτες ότι ο χαρακτηρισμός για το σπίτι ως πολιτιστικό μνημείο δεν θα επηρεάσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους.

Το σπίτι βρίσκεται στην οδό 12305 W 5th Helena Dr. στο Λος Άντζελες, όπου βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε στις 5 Αυγούστου στου 1962, σε ηλικία 36 ετών. Η ψήφος ήταν ομόφωνη με 12 υπέρ και 0 κατά. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες, Brinah Milstein και ο παραγωγός του «Flea Market Flip» Roy Bank, υπέβαλαν τον Μάιο σχετική αίτηση που ανέφερε ότι ο δήμος κατά παράβαση του νόμου ανακάλεσε προηγούμενη άδεια κατεδάφισης. Ο δικαστής όμως αποφάσισε υπέρ του δήμου.

Το ζευγάρι πλήρωσε 8,35 εκατ. δολάρια για το σπίτι τον Ιούλιο του 2023. Τώρα το σπίτι εκτιμάται στα 8,67 εκατ. δολάρια.

{https://www.youtube.com/watch?v=Tz3QIn48jLY}