Διεθνή

Αεροπορικές επιδρομές σε λιμάνι της Υεμένης

Αεροπορικές επιδρομές σε λιμάνι της Υεμένης Φωτογραφία: EPA/YAHYA ARHAB
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μία μέρα μετά την επίθεση των Χούτι με drone στο Τελ Αβίβ.

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την παράκτια πόλη Χοντέιντα της Υεμένης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah που συνδέεται με τους Χούτι.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν μια ημέρα αφότου η ομάδα των Χούτι της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με drone που σκότωσε ένα άτομο στο Τελ Αβίβ.

Το Al-Masirah αρχικά τόνισε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, αλλά αργότερα διέγραψε την αναφορά αυτή στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης, υπάρχουν νεκροί, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν τον αριθμό τους. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει το χτύπημα, ωστόσο οι Χούτι τους κατηγορούν ευθέως για την επίθεση.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούτι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακκτορείου που είναι στην περιοχή μετέδωσε ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην πόλη.

{https://twitter.com/resist_truth/status/1814684263125520538}