Διεθνή

Ο Τραμπ δημοσίευσε τη γνωμάτευση από την απόπειρα δολοφονίας του

Ο Τραμπ δημοσίευσε τη γνωμάτευση από την απόπειρα δολοφονίας του Φωτογραφία: EPA/SHAWN THEW
«Απόλυτο θαύμα που δεν σκοτώθηκε» γράφει ο πρώη γιατρός του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το Σάββατο μια επιστολή από τον πρώην γιατρό του, τον αμφιλεγόμενο βουλευτή Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος περιγράφει την φερόμενη ιατρική κατάσταση του πρώην προέδρου μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Στη γνωμάτευση ισχυρίζεται ότι ήταν «ένα απόλυτο θαύμα που δεν σκοτώθηκε».

Ο Τραμπ ωστόσο φαίνεται πως προχώρησε στην εν λόγω κοινοποίηση καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον επικρίνουν για την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τις ενέργειες που ακολούθησαν μετά την απόπειρα έναντίον του, όπου η σφαίρα τον πέτυχε στο αυτί του. Ο πρώην γιατρός του ωστόσο έχει κατηγορηθεί για ευρεία χρήση χαπιών όταν ήταν γιατρός του Λευκού Οίκου επί Τραμπ.

Τι αναφέρει όμως στην περίφημη διάγνωση; «Η σφαίρα πέρασε, - 6,35 χιλιοστά από το σημείο εισόδου στο κεφάλι του-, και χτύπησε το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του. Η τροχιά της σφαίρας δημιούργησε μια πληγή πλάτους 2 εκατοστών που επεκτεινόταν μέχρι τη χόνδρινη επιφάνεια του αυτιού. Υπήρχε αρχικά σημαντική αιμορραγία, ακολουθούμενη από έντονο πρήξιμο ολόκληρου του άνω αυτιού».

Σε άλλο σημείο η επιστολή υποστηρίζει ότι «υπάρχει ακόμη διαλείπουσα αιμορραγία που απαιτεί να τοποθετηθεί επίδεσμος. Δεδομένης της ευρείας και αμβλείας φύσης του ίδιου του τραύματος, δεν χρειάστηκαν ράμματα», έγραψε ο Τζάκσον στην επιστολή του Σαββάτου.

Και όλα αυτά λίγο πριν την επιστροφή του στην προεκλογική μάχη με εκατοντάδες οπαδούς του να έχουν συγκεντρωθεί για να τον δουν και ν τον ακούσουν από κοντά στην προγραμματισμένη εκδήλωση στο Μίσιγκαν.

8d80db07731d591a_18c8c.jpg