Διεθνή

Σήμερα η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις μετά την αποχώρηση Μπάιντεν

Σήμερα η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις μετά την αποχώρηση Μπάιντεν Φωτογραφία: EPA/ERIK S. LESSER
Ο Τζο Μπάιντεν την Κυριακή ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα και δήλωσε τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις.

Το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδας, η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της, από τη στιγμή που Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Με τον Μπάιντεν ακόμα στο Ντέλαγουεαρ όπου αναρρώνει από τον κορονοϊό, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανότερη διάδοχος του, θα κάνει τον χαιρετισμό από τον Λευκό Οίκο για τις ομάδες του πρωταθλήματος NCAA της σεζόν 2023-2024.

Την Κυριακή η Κάμαλα Χάρις, μετά την επίσημη στήριξη του Μπάιντεν στο πρόσωπό της, δήλωσε πως αισθάνεται τιμή για την στήριξη Μπαιντεν ενώ σημείωσε πως «πρόθεσή της είναι να κερδίσει την υποψηφιότητα» των Δημοκρατικών.

Την ίδια ώρα οι κυβερνήτες Γκάβιν Νιούσομ και Γκρετσεν Γουίτμερ, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα διεκδικήσουν τη θέση του Μπάιντεν.  Από τους 263 Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και τους 23 Δημοκρατικούς κυβερνήτες, πάνω από 175 έχουν ήδη δηλώσει στήριξη στην Κάμαλα Χάρις.

«Θέλω να προσφέρω την πλήρη στήριξή μου στην Κάμαλα για την υποψηφιότητά της στο κόμμα των Δημοκρατικών φέτος (για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ). Δημοκρατικοί, έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε και να κινήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» ανέφερε ο Μπάιντεν την Κυριακή.