Διεθνή

ΗΠΑ: Η Πελόζι στηρίζει Κάμαλα Χάρις - Μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη

ΗΠΑ: Η Πελόζι στηρίζει Κάμαλα Χάρις - Μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη Φωτογραφία: EPA/SAUL LOEB / POOL
«Η σθεναρή στήριξή μου προς την Κάμαλα Χάρις για Πρόεδρο είναι επίσημη, προσωπική και πολιτική» ανέφερε η Νάνσι Πελόζι.

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις για να είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η υποστήριξη από την Πελόζι είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ίδια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πίεση προς τον Τζο Μπάιντεν παρασκηνιακά για να αποσυρθεί.

«Σήμερα, με απέραντη περηφάνια και απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας στηρίζω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε δήλωσή της η Νάνσι Πελόζι.

«Η σθεναρή στήριξή μου προς την Κάμαλα Χάρις για Πρόεδρο είναι επίσημη, προσωπική και πολιτική.Επίσημα, έχω δει τη δύναμη και το θάρρος της Κάμαλα Χάρις, ως πρωταθλήτρια για τις εργαζόμενες οικογένειες, κυρίως (την έχω δει) να αγωνίζεται για τα γυναικεία δικαιώματα στην επιλογή.

»Προσωπικά, γνωρίζω την Κάμαλα Χάρις εδώ και δεκαετίες ως ένα άτομο με βαθιές ρίζες σε ισχυρές αξίες, πίστη και δέσμευση για τη δημόσια υπηρεσία. Πολιτικά, μην απατάσθε: η Κάμαλα Χάρις ως γυναίκα στην πολιτική είναι εξαιρετικά οξυδερκής και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο» ανέφερε η Νάνσι Πελόζι.