Διεθνή

Το Eurosport απέλυσε sportcaster για εξωφρενικό σεξιστικό σχόλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Eurosport απέλυσε sportcaster για εξωφρενικό σεξιστικό σχόλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο βετεράνος sportcaster Μπομπ Μπάλαρντ είδε την πόρτα της εξόδου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από σεξιστικό σχόλιο για τις κολυμβήτριες της Αυστραλίας.

Οι Mollie O'Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris και Shayna Jack είχαν μόλις κερδίσει τις ΗΠΑ και την Κίνα, χαρίζοντας στην Αυστραλία ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Κι όμως ο «έμπειρος» σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ κατάφερε να αμαυρώσει τη στιγμή με ένα εξαιρετικά σεξιστικό σχόλιο.

Πιο συγκεκριμένα την ώρα που η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο έφευγε από την πισίνα θριαμβεύτρια, ο Μπάλαρντ σχολίασε πως «μόλις τελείωσαν και οι γυναίκες... ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες... χαζεύουν απο δω και από κεί και μακιγιάρονται».

{https://x.com/AGoonersThought/status/1817712918370152930}

Το απόσπασμα έγινε γρήγορα viral και με το Eurosport να ανακοινώνει λίγο αργότερα πως ο sportcaster απομακρύνθηκε από τον σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπαρουσιάστριά του και Βρετανίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης Lizzie Simmonds χαρακτήρισε αμέσως το σχόλιό του «εξωφρενικό», προκαλώντας τα γέλια του Μπάλαρντ.

«Κατά τη διάρκεια της κάλυψης των Ολυμπιακών από το Eurosport χθες το βράδυ, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο», ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε δήλωσή του. «Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκε από το ρόστερ των σχολιαστών μας με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ».

Ο Μπαλάρτν υπήρξε στέλεχος της παγκόσμιας αθλητικής κάλυψης από τη δεκαετία του 1980, κάνοντας ρεπορτάζ σε πολλούς Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Έχει σχολιάσει μια σειρά από αθλήματα, όπως το πόλο, το χόκεϊ επί πάγου και το τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά είναι περισσότερο γνωστός για την κάλυψη της κολύμβησης και των καταδύσεων.