Διεθνή

«Το πλήρωμα κάνει εμετούς, ο κόσμος ζητά μάσκες»: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω «βιολογικού κινδύνου»

«Το πλήρωμα κάνει εμετούς, ο κόσμος ζητά μάσκες»: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω «βιολογικού κινδύνου»
Μια πτήση της United Airlines αιτήθηκε αναγκαστικής προσγειώσης αφού ένας «βιολογικός κίνδυνος» στο αεροσκάφος έκανε τα μέλη του πληρώματος να κάνουν εμετό και τους επιβάτες να ζητούν κατεπειγόντως μάσκες.

Η πτήση 2477 που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο George Bush του Χιούστον το πρωί της Κυριακής - με προορισμό τη Βοστώνη - αναγκάστηκε να προσγειωθεί νωρίτερα στην Ουάσινγκτον, ώστε το αεροπλάνο να υποβληθεί σε «βαθύ καθαρισμό», αφού ένας επιβάτης αρρώστησε, δήλωσε η United στην εφημερίδα The Post.

Η κατάσταση ωστόσο δεν ήταν τόσο απλή, αφού γρήγορα τα μέλη του πληρώματος, καθώς και άλλοι επιβάτες άρχισαν εκείνοι τους εμετούς, γεγονός που ώθησε τους πιλότους να ζητήσουν αναγκαστική προσγείωση.

«Μίλησα με το πλήρωμα και ακούγεται ότι είναι αρκετά άσχημα εκεί πίσω. Το πλήρωμα κάνει εμετό και οι επιβάτες γύρω ζητούν μάσκες», ακούγεται να λέει μέλος του πληρώματος σε ηχητικό απόσπασμα από την πτήση.

Το ηχητικό της πτήσης

{https://www.youtube.com/watch?v=m3AgGDvPA2w&ab_channel=SkyNewsAustralia}

«Με αυτό το είδος του βιολογικού κινδύνου, νομίζω ότι πρέπει να προσγειώσουμε το αεροπλάνο το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.

Πράγματι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Washington Dulles, όπου κανείς από τους 155 επιβάτες του αεροπλάνου ή τα έξι μέλη του πληρώματος δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

«Το αεροσκάφος υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε βαθύ καθαρισμό και εργαζόμαστε για να μπορέσουν οι πελάτες μας να πάρουν και πάλι τον δρόμο τους για τη Βοστώνη», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία