Διεθνή

Τσακώθηκαν με άλλη επιβάτιδα επειδή είχε ξαπλώσει το κάθισμά της, τους απέκλεισαν από τις πτήσεις της εταιρείας

Τσακώθηκαν με άλλη επιβάτιδα επειδή είχε ξαπλώσει το κάθισμά της, τους απέκλεισαν από τις πτήσεις της εταιρείας Φωτογραφία: UNSPLASH
Έσπρωχναν την πλάτη του καθίσματος κατά τη διάρκεια της πτήσης και της φώναζαν.

Ένα ζευγάρι από το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να κάνει δύσκολη τη ζωή μιας άλλης επιβάτιδας της πτήσης με την οποία ταξίδευαν, επειδή είχε ξαπλώσει το κάθισμά της. Και το πλήρωσαν.

Η Cathay Pacific τους απαγόρευσε να ταξιδέψουν ξανά με τα αεροπλάνα της. Το περιστατικό έγινε σε πτήση της εταιρείας από το Χονγκ Κονγκ προς το Λονδίνο, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η Κινέζα την οποία έβαλε στο στόχαστρο το ζευγάρι από το Χονγκ περιέγραψε σε ανάρτησή της πώς την παρενοχλούσαν οι δύο επιβάτες που ήταν στις θέσεις πίσω της, επειδή ξάπλωσε το κάθισμά της.

Όταν εκείνη αρνήθηκε να σηκώσει την πλάτη του καθίσματος, η γυναίκα από το ζευγάρι έβαλε τα πόδια της πάνω στα μπράτσα της θέσης της Κινέζας, άρχισε να της φωνάζει και χτύπησε το χέρι της. Την ίδια ώρα, ο σύζυγος «έσπρωχνε με μανία» την πλάτη του καθίσματος, περιέγραψε η γυναίκα, σύμφωνα με το BBC.

Την Κυριακή, η Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε το ζευγάρι στη λίστα με τους αποκλεισμένους από τις πτήσεις της και υπογράμμισε ότι έχει «αυστηρή πολιτική μηδενικής ανοχής» για ασεβείς συμπεριφορές απέναντι σε άλλους επιβάτες.

Η ανάρτηση της Κινέζας συγκέντρωσε πολλά σχόλια, ενώ αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η διαχρονική συζήτηση που αφορά αν «επιτρέπεται» να ξαπλώνει κάποιος το κάθισμά του κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αρκετοί επεσήμαναν ότι αυτό θα έπρεπε να είναι αποδεκτό, δεδομένου ότι από την κατασκευή των καθισμάτων προβλέπεται κάτι τέτοιο. Άλλοι όμως επεσήμαναν ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει άβολη για τους επιβάτες που κάθονται στην πίσω σειρά.