Διεθνή

Ο Έλον Μασκ έκανε αναρτήσεις για τον Φειδία Παναγιώτου και ο YouTuber ευρωβουλευτής πανηγυρίζει

Ο Έλον Μασκ έκανε αναρτήσεις για τον Φειδία Παναγιώτου και ο YouTuber ευρωβουλευτής πανηγυρίζει Φωτογραφία: X
«Έχει δίκιο», έγραψε ο Έλον Μασκ για τον Φειδία Παναγιώτου και του έδωσε συγχαρητήρια.

Εν μέσω της κόντρας του με την Κομισιόν, ο Έλον Μασκ έκανε διαδοχικές αναρτήσεις για τον Φειδία Παναγιώτου, τον Κύπριο YouTuber που εξελέγη ευρωβουλευτής.

Αρχικά, ο δισεκατομμυριούχος συνεχάρη τον Κύπριο για την εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο, αναρτώντας ένα σχετικό βίντεο.

{https://x.com/elonmusk/status/1812005860601741445}

Η κίνηση αυτή έκανε τον Φειδία Παναγιώτου να πανηγυρίσει, σε βίντεο που ανέβασε αγουροξυπνημένος από το κρεβάτι του.

{https://www.tiktok.com/@fidiaspanayiotou/video/7391030214119132448?refer=embed}

Ο YouTuber ανέβασε και ένα βίντεο στο οποίο καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος σε ψηφοφορία που οργάνωσε ο ίδιος, το αποτέλεσμα της οποίας- όπως είπε- θα κρίνει αν θα ψηφίσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να αναλάβει ξανά το «τιμόνι» της Κομισιόν.

Ο Φειδίας Παναγιώτου επεσήμανε στο βίντεο ότι πρόκειται για την πιο σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Φειδίας έχει δίκιο. Σούπερ σημαντική απόφαση», έγραψε ο Έλον Μασκ, αναδημοσιεύοντας το βίντεο του Κύπριου.

{https://x.com/elonmusk/status/1812102074588426669}

Πάντως, αν όντως ο ευρωβουλευτής ψηφίσει αυτό που θα αποφασίσουν οι followers του, τότε λογικά δεν θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην ψηφοφορία του στο X- στην οποία έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 23.500 χρήστες- το 84,8% είναι κατά της Γερμανίδας πολιτικού.

feidias-poll_1918e.png

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτό ο Φειδίας Παναγιώτου είχε ανεβάσει βίντεο που σχολίαζε ανάρτηση του Έλον Μασκ. Αφού η Κομισιόν κατηγόρησε χθες το X ότι δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα social media, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στην πλατφόρμα μια «παράνομη μυστική συμφωνία»: να κάνει λογοκρισία στο περιεχόμενο, σιωπηλά, με αντάλλαγμα να αποφύγει το πρόστιμο.

«Αν αυτό που είπε είναι αλήθεια, τότε αποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικά κομμάτια της Ευρώπης που είναι διεφθαρμένα και πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί μάχη για να τα βελτιώσουμε ή τουλάχιστον να τα αποκαλύψουμε», επεσήμανε ο Φειδίας Παναγιώτου που κάποτε κατασκήνωσε πάνω από 40 ημέρες έξω από τα γραφεία του Twitter, για να πείσει τον Έλον Μασκ να τον αγκαλιάσει.

{https://x.com/Fidias0/status/1811919879173189798}