Διεθνή

«Ντιρέκτ» της intersex Κελίφ κατά Μασκ, Ρόουλινγκ και Τραμπ - Ποιους κατονομάζει στη μήνυση για παρενόχληση

«Ντιρέκτ» της intersex Κελίφ κατά Μασκ, Ρόουλινγκ και Τραμπ - Ποιους κατονομάζει στη μήνυση για παρενόχληση Φωτογραφία: EPA/MAST IRHAM
Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» και ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, Ελον Μασκ, κατονομάζονται στη μήνυση που υπέβαλε η Κελίφ - Μέρος της έρευνας και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, πέρασε στην αντεπίθεση και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας «διαμάχης φύλου».

Οπως αποκαλύπτει το Variety, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, Ελον Μασκ, κατονομάζονται στη μήνυση που υπέβαλε η Κελίφ στις γαλλικές Αρχές για «πράξεις επιβαρυντικής παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο» εναντίον της.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά του Χ, κάτι που - σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία - σημαίνει ότι κατατέθηκε κατά αγνώστων προσώπων. Αυτό «διασφαλίζει ότι η εισαγγελία έχει όλο το περιθώριο να διεξάγει έρευνα εναντίον όλων», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έγραψαν μηνύματα μίσους χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, δήλωσε ο δικηγόρος της Ναμπίλ Μπουντί.

{https://x.com/Variety/status/1823476496230432951}

Μηνύματα μίσους

Στη μήνυση, λοιπόν, κατονομάζονται δύο γνωστές αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.

 «Μεταξύ άλλων, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Έλον Μασκ κατονομάζονται στη μήνυση», είπε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα είναι μέρος της έρευνας». «Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter, οπότε είτε κατονομάζεται είτε όχι στην αγωγή μας, αναπόφευκτα θα εξεταστεί».

Οι περισσότερες επιθέσεις κατά της Κελίφ έγιναν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως το X, και η διαμάχη κλιμακώθηκε όταν στην αντιπαράθεση μπήκαν προσωπικότητες υψηλού προφίλ.

Σε ένα μήνυμα προς τους 14,2 εκατομμύρια ακολούθους της, η Ρόουλινγκ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον αγώνα της Κελίφ με την Ιταλίδα πυγμάχο Αντζελα Καρίνι, κατηγορώντας την πρώτη ότι είναι ένας άνδρας ο οποίος «απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις χτύπησε στο κεφάλι».

{https://x.com/jk_rowling/status/1819007216214573268}

Ο Μασκ, από την πλευρά του, κοινοποίησε μια ανάρτηση της κολυμβήτριας Ράιλι Γκέινς που υποστήριζε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα». Ο ιδιοκτήτης του X συνυπέγραψε το μήνυμα γράφοντας: «Απολύτως».

{https://x.com/elonmusk/status/1818986936310075743}

Ο Τραμπ δημοσίευσε ένα μήνυμα με μια φωτογραφία από τον αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι, γράφοντας: «Θα κρατήσω τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα!».

Ο δικηγόρος της Κελίφ δήλωσε ότι αν και στη μήνυση αναφέρονται ονόματα, «αυτό που ζητάμε είναι η εισαγγελία να ερευνήσει όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους, αλλά όποιον άλλον κρίνει απαραίτητο. Αν η υπόθεση πάει στο δικαστήριο, θα δικαστούν».

{https://x.com/BoudiNabil/status/1822324425896661061}

Αηδιασμένος ο προπονητής της 

Ο προπονητής της Κελίφ, Πέδρο Ντιάζ, δήλωσε στο Variety ότι ο εκφοβισμός που υπέστη η αθλήτριά του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «επηρέασε απίστευτα την ίδια και όλους γύρω της».

«Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου κάτι τόσο αηδιαστικό», πρόσθεσε ο προπονητής, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην προπόνηση 21 Ολυμπιονικών πριν από την Αλγερινή πυγμάχο.

29076483 0a6af

Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από την Κελίφ να μην μπαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε «να μην χάσει την προσοχή της για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου».
Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν «η πιο ικανοποιητική νίκη της καριέρας μου ως προπονητής», είπε ο προπονητής της Κελίφ.

 

NETWORK