Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση η intersex Κελίφ: Υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο

Στην αντεπίθεση η intersex Κελίφ: Υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο Φωτογραφία: EPA/MAST IRHAM
«Έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους», είπε ο δικηγόρος της

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας «διαμάχης φύλου», όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο δικηγόρος της, Ναμπίλ Μπουντί.

«Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να οδηγήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», γράφει ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι «έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους».

Η Κελίφ, όπως και η πυγμάχος της Ταϊβάν, Λιν Γιου-τινγκ, έχουν βρεθεί στο προσκήνιο ως μέρος μιας διαμάχης φύλου στο Παρίσι που έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

{https://x.com/your_esq/status/1822163983685607700}

Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η αθλήτρια ξέσπασε. «Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω», είπε η 25χρονη Κελίφ.

«Είμαι γυναίκα»

«Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου».

{https://x.com/AbuBShaw1/status/1822164017927844147}

Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Κελίφ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

{https://x.com/2424tttt2424/status/1822164026178052553}