Διεθνή

Coldplay: Το «Music of the Sphere» έγινε η ροκ περιοδεία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις

Coldplay: Το «Music of the Sphere» έγινε η ροκ περιοδεία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις Φωτογραφία: EPA/MAURICIO DUENAS CASTANEDA
Απομένουν 21 συναυλίες για τους Colplay για να σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων.

Οι Coldplay έγραψαν ιστορία καθώς η περιοδεία τους «Music of the Spheres» είναι και επίσημα η ροκ περιοδεία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία.

Σύμφωνα με το Billboard Boxscore, η περιοδεία των Coldplay έχει μέχρι στιγμής εισπράξεις που φτάνουν τα 945,7 εκατομμύρια δολάρια ενώ η μπάντα έχει πούλησε 8,8 εκατομμύρια εισιτήρια από τότε που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Με αυτά τα δεδομένα έγινε η ροκ περιοδεία με τα υψηλότερα κέρδη και τις περισσότερες πωλήσεις από τότε που άρχισε η Boxscore να μετρά πριν από 40 χρόνια. Επίσης οι Coldplay έσπασαν και το ρεκόρ της περιοδείας του σερ Έλτον Τζον «Farewell Yellow Brick Road», η οποία είχε εισπράξεις 939 εκατ. δολάρια.

Ο Έλτον Τζον είχε φτάσει σε αυτό το ρεκόρ μετά από 328 συναυλίες και πέντε χρόνια περιοδείας από τις 8 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 8 Ιουλίου 2023. Εκείνη την εποχή, ο Έλτον Τζον ξεπέρασε την περιοδεία του Εντ Σίραν «The Divide Tour» στα τέλη του 2019, η οποία απέφερε 776,4 εκατομμύρια δολάρια. Με τη σειρά του ο Σίραν είχε ξεπεράσει την «The 360 Tour» των U2.

Οι Colplay έχουν ακόμα 21 συναυλίες να δώσουν ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το κολοσσιαίο ρεκόρ της Τέιλορ Σουίφτ «Eras Tour» Η Σουίφτ έγραψε ιστορία τον Δεκέμβριο, όταν η περιοδεία της έγινε η πρώτη που είχε εισπράξεις 1 δισεκατομμύριο δολάρια.