Διεθνή

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκαν δύο πτώματα μέσα στο σούπερ γιοτ

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκαν δύο πτώματα μέσα στο σούπερ γιοτ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ναυαγίου.

Ιταλοί δύτες εντόπισαν δύο πτώματα μέσα στο σούπερ γιοτ που ναυάγησε στα ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία. Ήδη από τη Δευτέρα, οι διασώστες αναζητούσαν ίχνη από τους 6 αγνοούμενους που επέβαιναν στο σκάφος Bayesian, το οποίο βυθίστηκε όταν έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα πτώμα ανήκει σε άνδρα, που εγκλωβίστηκε πίσω από το στρώμα μέσα στην καμπίνα του σκάφους. Ο επικεφαλής της υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Σικελία Salvatore Cocina, επιβεβαίωσε στο BBC ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στο βυθισμένο σούπερ γιοτ.
Όπως είπε οι διασώστες επιχειρούν για την ανάσυρσή τους από το σκάφος.

Οι αγνοούμενοι που αναζητούνται είναι ο μεγιστάνας του τομέα της τεχνολογίας, Mike Lynch, η 18χρονη κόρη του Hannah Lynch, ο επικεφαλής μη εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley International Jonathan Bloomer, η σύζυγός του, Judy Bloomer, ο δικηγόρος οτυ Lynch, Chris Morvillo και η σύζυγός του επιχειρηματίας Neda Morvillo.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είναι συνεχείς και αδιάκοπες από τις ιταλικές αρχές ενώ στο έργο τους συνδράμουν και βρετανοί, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα. Οι διασώστες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανέφεραν ότι εντόπισαν μία ρωγμή στο γιοτ. Έχει βρεθεί η καμπίνα αλλά η πρόσβαση μπλοκάρεται από έπιπλα και άλλα υλικά.

sikelia-nayagio2_faac7.jpg

Πριν από λίγο αρκετά σκάφη έφυγαν από το λιμάνι του Porticello για να μεταβούν στο σημείο της βύθισης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PA. 

Παράλληλα, οι ανακρίσεις για την τραγωδία συνεχίζονται. Ο καπετάνιος του σούπερ γιοτ, ο 51χρονος James Cutfield, κατέθετε στις αρχές για πάνω από δύο ώρες.

Η λιμενική αρχή έχει ξεκινήσει έρευνα, παράλληλα με την έρευνα της εισαγγελικής αρχής του Termini Imerese, προκειμένου να εξακριβώσει αν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας από το πλήρωμα του σούπερ γιοτ. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν παρεμποδιστεί από τους «πολύ περιορισμένους» χώρους μέσα στο ναυάγιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Λούκα Κάρι, σύμφωνα με το Reuters. Η ιταλική ακτοφυλακή είπε επίσης ότι χρησιμοποιεί τηλεχειριζόμενο όχημα για να επιθεωρήσει τον βυθό της θάλασσας και να τραβήξει υποβρύχιες φωτογραφίες.

Ποιοι είναι οι 6 αγνοούμενοι

Ο Mike Lynch, είναι ένας 59χρονος εκατομμυριούχος, από τους ελάχιστους στη Βρετανία, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία εταιρεία τεχνολογίας με παγκόσμια εμβέλεια. Τον Ιούνιο είχε βρεθεί κατηγορούμενος αλλά απαλλάχθηκε για 15 κατηγορίες για απάτη. Δικάστηκε στις ΗΠΑ για την εξαγορά έναντι 11,1 δισ. δολάρια της εταιρεία τους Autonomy, από την Hewlett-Packard το 2011.

Η Hannah Lynch, είναι η 18χρονη από τις δύο κόρες του και είχε πάει στο ταξίδι για να γιορτάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, λίγο πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο 70χρονος Jonathan Bloomer είναι μη εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας του Lynch, Autonomy. Κατείχε τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής ακροάσεων της εταιρείας και είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του 2019..

Η σύζυγός του, η 71χρονη Judy Bloomer αναφέρεται ως πρώην διευθύντρια της εταιρείας ακινήτων Change Real Estate. Έχει υπηρετήσει επίσης επί 7 χρόνια ως διευθύντρια της Eve Appeal, μίας ερευνητικής φιλανθρωπικής επιτροπής για γυναικολογικούς καρκίνους.

Ο Chris Morvillo, 59 ετών είναι συνέταιρος της δικηγορικής εταιρίας και ένας από τους δικηγόρους κλειδιά που βοήθησε τον Lynch να απαλλαγεί από τις κατηγορίες εναντίον του στην δίκη στις ΗΠΑ. Αγνοούμενη είναι και η σύζυγός του, η 57χρονη Neda Morvillo. Η Morvillo είναι επιχειρηματίας πολυτελών κοσμημάτων, και η εταιρεία της φέρει την όνομά της πριν παντρευτεί, Neda Nassiri.