Διεθνή

Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο ιδρυτής του Telegram

Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο ιδρυτής του Telegram Φωτογραφία: INSTAGRAM
Έρευνα για τον Πάβελ Ντούροφ και για άσκηση βίας σε βάρος παιδιού του.

Στα 5 εκατομμύρια ευρώ ορίστηκε η εγγύηση για τον Πάβελ Ντούροφ, τον ιδρυτή του Telegram, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος οδηγήθηκε ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης και ενημερώθηκε ότι τέθηκε επίσημα υπό έρευνα για φερόμενη σύνδεση του Telegram με το οργανωμένο έγκλημα.

Στη συνέχεια, οι δικαστές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εφόσον καταβάλει εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ντούροφ υποχρεούται να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη Γαλλία.

Ο «Ρώσος Ζούκερμπεργκ», όπως τον αποκαλούν, έχει περιουσία 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.

Πέρα από την υπόθεση για το Telegram, έρευνα διεξάγεται και για άσκηση «σοβαρής βίας» από τον Ντούροφ σε βάρος ενός εκ των παιδιών του, στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για πράξη που φέρεται να διαπράχθηκε σε βάρος επτάχρονου παιδιού του, το οποίο φοιτούσε σε σχολείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Πλέον το αγόρι ζει με τη μητέρα του στην Ελβετία και εκείνη είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του 39χρονου πέρυσι.