Διεθνή

Ο Στάρμερ κατέβασε πορτρέτο της Θάτσερ, το Politico του προτείνει τι να βάλει στη θέση του

Ο Στάρμερ κατέβασε πορτρέτο της Θάτσερ, το Politico του προτείνει τι να βάλει στη θέση του Φωτογραφία: Χ
Πώς μπορεί ο Στάρμερ να εκνευρίσει περισσότερο τους Συντηρητικούς.

Αυτή την εβδομάδα ο Κιρ Στάρμερ κατέβασε ένα πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ από το γραφείο που κάποτε χρησιμοποιούσε κι εκείνη, στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο βιογράφος του Βρετανού πρωθυπουργού, Τομ Μπάλντουιν, δήλωσε ότι ο πίνακας ενοχλούσε τον ηγέτη των Εργατικών και ζήτησε να τον κατεβάσουν.

Η κίνηση αυτή προκαλώντας αντιδράσεις των Συντηρητικών. Αλλά τι μπορεί να βάλει εκεί όπου υπήρχε έως τώρα το πορτρέτο της Θάτσερ; Το Politico έχει πέντε προτάσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες που μάλλον θα εξαγρίωναν περισσότερο τους Τόρις.

Οι 5 προτάσεις, όπως τις περιγράφει το Politico

Νόαλ και Λίαμ Γκάλαχερ

Η τελευταία εμφάνιση των Oasis στη Βρετανία ήταν το 2009, όταν ο Εργατικός Γκόρντον Μπράουν ήταν στην εξουσία. Οι επόμενες συναυλίες τους θα γίνουν το καλοκαίρι του 2025, όταν ο Στάρμερ θα είναι ακόμα πρωθυπουργός, εκτός αν συμβεί κάτι.

Μερικά εργαλεία

Ο πατέρας του Στάρμερ ήταν κατασκευαστής εργαλείων. Το έχει πει περίπου ένα εκατομμύριο φορές. Γιατί να μην «αγκαλιάσει» τον χλευασμό για αυτό το θέμα κρεμώντας έναν ωραίο πίνακα που δείχνει μερικά εργαλεία;

Τόνι Μπλερ

Πώς να ενοχλήσεις τους Συντηρητικούς: κατεβάζεις το πορτρέτο ενός αγαπητού/ μισητού επί χρόνια πρωθυπουργού και το αντικαθιστάς με ενός άλλου. Εξάλλου, τόσο ο Μπλερ όσο και ο Στάρμερ πέτυχαν σαρωτικές εκλογικές νίκες. Και το «εγώ» του Μπλερ είναι τόσο μεγάλο που 100% θα πόζαρε επί ώρες για ένα πορτρέτο, όπως θα έκανε ένας βασιλιάς.

Ένα μαρούλι

Δεύτερος τρόπος για να ενοχλήσεις τους Τόρις. Η Λιζ Τρας ήταν πρωθυπουργός για 49 ημέρες και από τότε τη συγκρίνουν με το μαρούλι, που «κρατάει» περισσότερο από ότι άντεξε εκείνη στη θέση.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Όταν έχεις μόλις κατατροπώσει την αντιπολίτευση στις εκλογές, μπορείς να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε τις πρώτες ημέρες. Ο Στάρμερ ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, οπότε γιατί να μην βάλει ένα τεράστιο πορτρέτο της προέδρου της Κομισιόν.

Κιρ Στάρμερ

Είναι χαμηλών τόνων, αλλά είναι πιθανό μία ημέρα να πρέπει να αντιμετωπίσει τον βασιλιά των μεγαλοστομιών, Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά και να ζητήσει ένα τεράστιο πορτρέτο του εαυτού του για το Νο10 της Ντάουνινγκ στριτ, ίσως ντυμένος ως Ναπολέων ή με το κεφάλι του στο σώμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ο Τραμπ θα το λάτρευε.

NETWORK