Διεθνή

Τραμπ: «Τα πηγαμε σπουδαία στο debate» - Πυρά κατά του ABC και της Τέιλορ Σουίφτ

Τραμπ: «Τα πηγαμε σπουδαία στο debate» - Πυρά κατά του ABC και της Τέιλορ Σουίφτ Φωτογραφία: EPA/DEMETRIUS FREEMAN / POOL
Όλοι μιλούν για νίκη της Κάμαλα Χάρις στο debate, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εννοεί να το καταλάβει.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε σπουδαία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μετά το debate με την Κάμαλα Χάρις.

Ωστόσο όλα τα διεθνή Μέσα είχαν αντίθετη άποψη. Τα μεγαλύτερα δίκτυα, εφημερίδες και πολιτικοί αναλυτές ανακήρυξαν την Κάμαλα Χάρις νικήτρια του χθεσινού debate αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψή τους. Τηλεφώνησε ο ίδιος μάλιστα στο Fox News για να δηλώσει ενθουσιασμένος από την απόδοσή του.

Ωστόσο, μιλώντας στο Fox News, Trump δεν φάνηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου debate, παρά το γεγονός ότι επέμενε πριν την εμφάνισή του απέναντι στην Κάμαλα Χάρις. Ο Τραμπ επέρριψε ευθύνες και στον τρόπο διαχείρισης του debate από το ABC, με το οποίο ήταν ήδη [στα μαχαίρια] μετά την κόντρα του με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος. Ο δημοσιογράφος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ βιαστή για την υπόθεση της E J Carroll. Άποψη ΄που δεν ανακάλεσε ποτέ.

«Λοιπόν, δεν θα ήμουν διατεθειμένος για ένα δεύτερο debate γιατί είχαμε μία σπουδαία νύχτα. Κερδίσαμε το debate] είπε ο Τραμπ. Από την πλευρά της η καμπάνια της Χάρις ανυπομονεί για μία νέα αντιπαράθεση με τον Τραμπ. «Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη για ένα δεύτερο debate. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι;» είπε η επικεφαλής της ομάδας της Jen O'Malley Dillon.Ο Τραμπ έκανε και επίθεση στο ABC λέγοντας πως τον διόρθωναν συνεχώς ενώ δεν έκανα το ίδιο και με την Κάμαλα Χάρις,

Υποστήριξε πως «κάθε μία από τις δημοσκοπήσεις χθες το βράδυ έβγαλαν εμένα νικητή με ποσοστό 90-10». Αλλά δε κατονόμασε καμία από τις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, το 63% από τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN/RRS είπαν ότι καλύτερη ήταν η εμφάνιση της Χάρις ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 37% δήλωσαν τον Τραμπ.

Στα παρελκόμενα της βραδιάς, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε ένα ανακληθεί η άδεια του ABC, μετά τη διαχείριση του debate. «Είχαν μεγάλη επιτυχία χθες. Πρέπει να έχεις άδεια για να το κάνεις αυτό. Οφείλουν να τους πάρουν την άδεια για τον τρόπο που έκαναν το debate. Νομίζω ότι έχασαν κατά πολύ την αξιοπιστία τους».

«Από την πλευρά του ABC, είναι το πιο ανέντιμο ειδησεογραφικό δίκτυο, κατά τη γνώμη μου, και αυτό λέει πολλά, επειδή είναι στην πραγματικότητα πολύ ανέντιμοι» πρόσθεσε. Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία μετά το debate δήλωσε την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις μία ακόμα φορά λέγοντας ότι «εγώ αποφάσισα» ποιον θα ψηφίσω. «Είναι ένα πολύ φιλελεύθερο άτομο, πάτα φαίνεται πως στηρίξει κάποιος δημοκρατικό και πιθανόν θα πληρώσει το τίμημα για αυτό που κάνει» είπε ο Τραμπ.