Διεθνή

«Πάνω από 150 νέα αιτήματα» κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων

«Πάνω από 150 νέα αιτήματα» κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων Φωτογραφία: EPA
«Γνωρίζαμε ότι στον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ άρεσαν τα ξανθά νεαρά κορίτσια» λέει πρώην προπονητής της Fulham FC.

Περισσότερα από 150 νέα αιτήματα για πληροφορίες εκ μέρους πιθανών θυμάτων και ανθρώπων που έχουν αποδείξεις σε βάρος του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ έλαβαν οι δικηγόροι γυναικών που τον κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, οι δικηγόροι κατήγγειλαν «25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων». Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 37 γυναίκες κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών. Τουλάχιστον 5 εξ αυτών λένε ότι τις βίασε.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις καταγγέλλουσες έλαβαν «περισσότερα από 150 νέα αιτήματα» για ενημέρωση, μετά την προβολή την Πέμπτη το βράδυ από το BBC μιας έρευνας με τίτλο «Αλ Φαγέντ: ένα αρπακτικό στα Harrods».

Πρόκειται για αιτήματα εκ μέρους «επιζησάντων και ανθρώπων που διαθέτουν αποδείξεις σχετικά με τον Αλ Φαγέντ», διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Σάββατο, ένας πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham FC είπε πως είχαν ληφθεί μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι παίκτριες από τον Μοχάμεντ Aλ Φαγέντ, τον ιδιοκτήτη της ομάδας μεταξύ 1997 και 2013.

«Διάβασα όλες τις εφημερίδες χθες και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου προκάλεσαν τεράστια έκπληξη» είπε στο BBC ο Γκέτα Χάουγκενς, ένας πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας της Fulham το διάστημα 2001- 2003.

Πρόσθεσε πως «γνωρίζαμε ότι του άρεσαν τα ξανθά νεαρά κορίτσια. Επομένως, είχαμε διασφαλίσει αυτές οι καταστάσεις να μην λαμβάνουν χώρα. Προστατεύσαμε τις παίκτριες».