Διεθνή

Οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν 20 Ρώσους στρατιώτες

Οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν 20 Ρώσους στρατιώτες Φωτογραφία: EPA/GEORGE IVANCHENKO
Ανακατέλαβαν εγκαταστάσεις σε πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν περίπου 20 στρατιώτες και σκότωσαν «αρκετές δεκάδες» άλλους κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψης εργοστασίου στην πόλη Vovchansk στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

Μιλώντας στη διεθνή τηλεόραση, ο αξιωματούχος αποκάλυψε λεπτομέρειες της επιχείρησης προσθέτοντας πως τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες «επιχείρησαν να φύγουν από την περιοχή και εξουδετερώθηκαν στον περίβολο του εργοστασίου».

«Η μάχη διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, Υπήρξε σθεναρή αντίσταση από τον εχθρό αλλά τελικά ολοκληρώσαμε την επιχείρηση] πρόσθεσε.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τον έλεγχο του εργοστασίου στο Vovchansk για αρκετούς μήνες τώρα πριν την ανακατάληψή του την Τρίτη από ουκρανικές δυνάμεις.
«Το εργοστάσιο έχει καταστραφεί. Αλλά ενδέχεται να παραμένει στο σημείο κάποια μονάδα άμυνας» είπε ο αυτοαποκαλούμενος Viking, ωστόσο η Kyiv Independent, που μεταδίδει την είδηση δεν μπορούσε να την επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή.

Ο επικεφαλής της μονάδας HUR, Kyrylo Budanov επιβεβαίωσε την επιτυχημένη επιχείρηση και πρόσθεσε πως «η εξαιρετικά δύσκολη» επίθεση πραγματοποιήθηκε από ειδικές μονάδες του στρατού.

«Οι μαχητές της HUR διεκπεραίωσαν μία συστηματική εξάλειψη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου την ώρα που οι εχθρικές δυνάμεις απαντούσαν στην επίθεση συνεχώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε μάχη σώμα με σώμα με τον εχθρό» πρόσθεσε.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή αφού «καθάρισαν» και τα 30 κτίρια από τις ρωσικές δυνάμεις».