Διεθνή

Η Χαμάς ανέλαβε την επίθεση για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την επίθεση για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ Φωτογραφία: EPA/ ABIR SULTAN
Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο Τελ Αβίβ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ- Κασάμ, ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την Τρίτη στο Τελ Αβίβ.

Οι δράστες της επίθεσης άρχισαν να πυροβολούν κοντά σε σταθμό του τραμ, με συνέπεια να σκοτώσουν επτά ανθρώπους και να τραυματίσουν άλλους 16. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας Έλληνας, ο Ίωνας Καρούσης.

Ο 26χρονος ήταν κάτοικος Ιεροσολύμων, γιος καταξιωμένου νευρολόγου στο Ισραήλ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ. «Φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν», δήλωσε ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης, μιλώντας στο ERTNEWS.

Η επίθεση στη Γιάφα έγινε την ώρα που το Ισραήλ δεχόταν επίθεση με περίπου 200 πυραύλους από το Ιράν, λόγω της οποίας ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα.