Διεθνή

Η Κιμ Καρντάσιαν παίρνει θέση για τα Τέρατα του Netflix

Η Κιμ Καρντάσιαν παίρνει θέση για τα Τέρατα του Netflix
Η παρέμβαση της Κιμ Καρντάσιαν έρχεται εν μέσω του «πυρετού» που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η υπόθεση Μενέντεζ, που παρουσιάζεται στη σειρά «Τέρατα» του Netflix.

Η απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κιμ Καρντάσιαν κάλεσε τις αρχές της Καλιφόρνια να επανεξετάσουν τις ποινές ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ, τα δύο αδέλφια που καταδικάστηκαν το 1996 για τη δολοφονία των γονέων τους.

«Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και τίμιοι άνδρες», έγραψε η Καρντάσιαν σε κείμενό της στο NBC News. Η σταρ των ριάλιτι και ιδρύτρια του Skims δήλωσε πως παρότι οι πράξεις των αδελφών «δεν συγχωρούνται», οι ισόβιες ποινές τους χωρίς τη δυνατότητα αναστολής είναι αμφισβητήσιμες.

«Δεν πρέπει να αρνούμαστε ποιοι είναι σήμερα στα 50 τους», έγραψε η Καρντασίαν. «Βιολογικά και ψυχολογικά, ο χρόνος μας αλλάζει και αμφιβάλλω αν κάποιος θα ισχυριζόταν ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν στα 18 του. Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι!»

Το Netflix άρχισε πρόσφατα να προβάλλει το αστυνομικό δράμα του Ryan Murphy με τίτλο «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story», ενώ η πλατφόρμα κυκλοφορεί σήμερα το δικό της ντοκιμαντέρ για το θέμα.

«Θα έπρεπε να είχε αντιδράσει η αστυνομία και να μας είχε συλλάβει», λέει ο Έρικ στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το περιοδικό People. «Δεν είχαμε άλλοθι. Τα υπολείμματα πυρίτιδας ήταν παντού στα χέρια μας. Υπό κανονικές συνθήκες, σου κάνουν ένα τεστ για υπόλειμμα πυρίτιδας και σε συλλαμβάνουν αμέσως».

Τα αδέλφια υποστήριξαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα, αφού υπέστησαν μια ζωή σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δικηγόροι των ανδρών υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τις σημερινές αντιλήψεις περί σεξουαλικής κακοποίησης, δεν θα είχαν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού.

Σημειώνεται πως οι εισαγγελείς στο Λος Άντζελες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι εξετάζουν νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ενοχή του Έρικ Μενέντεζ, 53 ετών, και του 56χρονου αδελφού του, Λάιλ Μενέντεζ, δεν αμφισβητείται και ότι το γραφείο του επανεξετάζει την υπόθεση με σκοπό την εκ νέου καταδίκη.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία, είπε ο Gascón, περιλαμβάνουν μια επιστολή που έγραψε ο Έρικ Μενέντεζ και η οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα του.

Ο δικηγόρος των αδελφών, Mark Geragos, δήλωσε ότι η οικογένεια πάντα πίστευε ότι θα έπρεπε να τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία και όχι για δολοφονία. Αλλά αφού οι δίκες των ενόρκων - τα αδέρφια δικάστηκαν χωριστά - κατέληξαν σε αδιέξοδο, στους ενόρκους σε μια τρίτη δίκη δεν προσφέρθηκε η επιλογή της ανθρωποκτονίας.

Τα αδέρφια, 21 και 18 ετών κατά τη στιγμή των δολοφονιών, παραδέχθηκαν ότι πυροβόλησαν θανάσιμα τον πατέρα τους, Jose Menendez, και τη μητέρα τους, Kitty Menendez, το 1989. Είπαν ότι φοβήθηκαν ότι οι γονείς τους επρόκειτο να τους σκοτώσουν για να αποτρέψουν την αποκάλυψη της μακροχρόνιας σεξουαλικής κακοποίησης του Έρικ από τον πατέρα τους.