Διεθνή

«Στο μικροσκόπιο» ο Παφ Ντάντι για τη δολοφονία του Τούπακ

«Στο μικροσκόπιο» ο Παφ Ντάντι για τη δολοφονία του Τούπακ
Ο δικηγόρος Alexander Benjamin Spiro - που προσέλαβε η οικογένεια του θρύλου της ραπ - ειδικεύεται σε περιπτώσεις κακοδικίας, οικονομικά εγκλήματα, δυσφήμιση και δικαστικές αγωγές για τίτλους.

Η οικογένεια του θρύλου της ραπ Tupac Shakur προσέλαβε τον δικηγόρο Alex Spiro προκειμένου να διερευνήσει μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του θανάτου του ράπερ και του Sean «Diddy» Combs.

Ο Shakur ήταν μόλις 25 ετών όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε στο Λας Βέγκας τον Σεπτέμβριο του 1996.

Ο θρυλικός ράπερ υπέκυψε τελικά στα τραύματά του έξι ημέρες αργότερα στις 13 Σεπτεμβρίου 1996.

Υπενθυμίζεται πως για τη δολοφονία συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2023 ο πρώην αρχηγός της συμμορίας Duane «Keefe D» Davis. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο του 2025, ωστόσο ο ίδιος έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Κομπς του πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια για να σκοτώσει τον Τούπακ.

Έκτοτε η υποτιθέμενη σχέση μεταξύ των δύο έχει συζητηθεί εκτενώς και έχει γίνει κομμάτι της ποπ κουλτούρας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους στίχους του «Fuel» από τη συνεργασία του Eminem με τον JID το 2024.

Πίσω στο 2008, ο Παφ Ντάντι αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την εκτέλεση του Τούπακ. «Η ιστορία είναι ψέμα», είχε αναφέρει μετά από δημοσίευμα των Los Angeles Times που ανέφερε ότι συνεργάτες του Diddy ήταν υπεύθυνοι για το περιστατικό.

«Είναι πέρα από γελοίο και εντελώς ψευδές. Ούτε (ο εκλιπών ράπερ Notorious B.I.G.) ούτε εγώ είχαμε γνώση οποιασδήποτε επίθεσης πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από αυτήν. Είμαι σοκαρισμένος που οι Los Angeles Times ήταν τόσο ανεύθυνοι ώστε να δημοσιεύσουν μια τόσο αβάσιμη και εντελώς αναληθή ιστορία».

Σημειώνεται πως ο Παφ Ντάντι παραπέμφθηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς τον περασμένο μήνα με πολλαπλές κατηγορίες που τον κατηγορούν ότι ήταν η κεφαλή μιας τεράστιας εγκληματικής επιχείρησης για δεκαετίες με στόχο την ικανοποίηση της ανάγκης του για «σεξουαλική ικανοποίηση». Μέχρι σήμερα, 12 θύματα έχουν καταθέσει αστικές αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του.

Πηγή: Billboard.com