Διεθνή

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι «πείραξε» την πρώτη φωτογραφία του υπουργικού - Ο λόγος

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι «πείραξε» την πρώτη φωτογραφία του υπουργικού - Ο λόγος
Χλεύη στα social media για την πρώτη φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραδέχθηκε ότι «πείραξε» τη φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από τα σχόλια που προκάλεσε.

Στις φωτογραφίες των τοπικών ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα και ο υπουργός Άμυνας, Τζεν Νακατάνι ήταν κατά τα φαινόμενα λίγο πιο «απεριποίητοι» από το επιθυμητό. Και αυτό επειδή φαινόταν λίγο το πουκάμισό τους κάτω από το σακάκι, στην κοιλιά.

japan_c9b96.jpg

Όμως, στην επίσημη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν πιο «περιποιημένοι» και είχε εξαφανιστεί αυτή η λεπτομέρεια.

Έπειτα από τη χλεύη στα social media, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι έγινε «μικρή επεξεργασία» στη φωτογραφία. Ο λόγος, δήλωσε ο Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ήταν ότι αυτές οι φωτογραφίες θα «μείνουν για πάντα ως αναμνηστικά». «Συνηθίζεται η μικρή επεξεργασία τέτοιων φωτογραφιών», σημείωσε.

Οι χρήστες των social media ήδη είχαν σχολιάσει με «φαρμακερές» ατάκες τη φωτογραφία. «Είναι πιο αποκρουστικό κι από ομαδική φωτογραφία γκρουπ ηλικιωμένων που έχει πάει σε ιαματική πηγή. Είναι εντελώς ντροπιαστικό», έγραψε κάποιος στο Χ, ενώ οι περισσότεροι σχολίαζαν ότι τα μέλη της κυβέρνησης φοράνε κοστούμια που δεν τους κάνουν.

Ο Σιγκέρου Ισίμπα ανέλαβε πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη, αντικαθιστώντας τον Φούμιο Κισίντα, ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία, για τις 27 Οκτωβρίου.