Διεθνή

Νέες αγωγές στον Σον «Ντίντι» Κομπς - Για βιασμό, κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση

Νέες αγωγές στον Σον «Ντίντι» Κομπς - Για βιασμό, κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση Φωτογραφία: EPA/ PAUL BUCK
Σε μία από τις αγωγές ο Σον «Ντίντι» Κομπς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 16χρονου.

Ο Σον «Ντίντι» Κομπς είναι αντιμέτωπος με νέες αγωγές στις οποίες κατηγορείται σε βιασμό, κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση, μεταξύ άλλων και σε βάρος 16χρονου αγοριού.

Τουλάχιστον έξι αγωγές κατατέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, από δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Οι καταγγελίες που περιλαμβάνουν αφορούν περιστατικά από το 1995 έως το 2021.

Κάποιες από τις καταγγελλόμενες επιθέσεις φέρεται να έγιναν σε πάρτι του Σον «Ντίντι» Κομπς, στα οποία πήγαιναν πολλοί διάσημοι.

Ένας από τους άνδρες που κατέθεσε αγωγή αναφέρει σε αυτή πως ήταν 16 ετών όταν πήγε σε σε πάρτι του ράπερ στα Χάμπτονς, το 1998. Συζητούσε με τον «Ντίντι» για την είσοδό του στη μουσική βιομηχανία, όταν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η αγωγή περιλαμβάνει φωτογραφία στην οποία ο τότε έφηβος είναι με το ράπερ, στο πάρτι. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αναφέρει στην αγωγή ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Κομπς τον διέταξε ξαφνικά να γδυθεί.

Μάλιστα, του είπε ότι αυτό ήταν ένα «τελετουργικό» και ο «δρόμος προκειμένου να γίνει σταρ», σύμφωνα την καταγγελία.

Σε άλλη αγωγή που κατατέθηκε σήμερα, γυναίκα κατηγορεί τον Κομπς ότι τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2004, όταν εκείνη ήταν 19χρονη φοιτήτρια. Το γνώρισε σε φωτογράφιση και εκείνος κάλεσε την ίδια και φιλικό της άτομο σε πριβέ πάρτι στο ξενοδοχείο του.

Μόλις έφτασαν εκεί, ο ράπερ «τη θώπευσε, την παρενόχλησε και τελικά τη βίασε», ενώ εκείνη του ζητούσε επανειλημμένα να σταματήσει.

Ο δικηγόρος Τόνι Μπάζμπι δήλωσε ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 100 άτομα που σχεδιάζουν να καταθέσουν αγωγή σε βάρος του Σον «Ντίντι» Κομπς για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με το BBC.

Σε βάρος του ράπερ έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες για σωματεμπορία, μεταξύ άλλων. Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από δέκα αγωγές στις οποίες κατηγορείται για επιθέσεις, βιασμό και σεξουαλικό εκβιασμό.