Διεθνή

Ο Μιλέι έβαλε «μέσον» τον Τζόνσον για να γνωρίσει τον Μικ Τζάγκερ

Ο Μιλέι έβαλε «μέσον» τον Τζόνσον για να γνωρίσει τον Μικ Τζάγκερ Φωτογραφία: EPA/ CLEMENS BILAN
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από τον Μικ Τζάγκερ.

Η είδηση είναι τόσο αδιάφορη που καταλήγει να γίνει ενδιαφέρουσα: ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε να προσπαθήσει να βοηθήσει τον πρόεδρο τη Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι να συναντήσει το είδωλό του, τον frontman των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, συνάντησε τον ιδιόρρυθμο Αργεντινό πρόεδρο στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την προώθηση του βιβλίου του.

Οι δυο τους μίλησαν για πάω από μία ώρα και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η κουβέντα τους έληξε με τον Τζόνσον να συμφωνεί να του γνωρίσει τον ήρωά του, τον θρυλικό Μικ Τζάγκερ.

Σύμφωνα με τους Buenos Aires Times υπήρχε κλίμα κατανόησης και συμπάθειας μεταξύ Τζόνσον και Μιλέι καθώς συζητούσαν για μία ενδεχόμενη μελλοντική επίσκεψη του Αργεντίνου προέδρου στη Βρετανία.

Ο Τζόνσον εξήρε τη «σπουδαία συζήτησή του» με τον Μιλέι σε ανάρτησή του στο Χ και είπε ότι «είναι συγκινητικό να ακούς ότι υπερασπίζεται την ελευθερία, τον καπιταλισμό, τις ανοιχτές αγορές και τη δημοκρατία παγκοσμίως». Εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Η πολιτική του Τζάγκερ ωστόσο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη που εφαρμόζει ο Μιλέι. Ο frontman των Rolling Stones έχει στο παρελθόν επαινέσει τη δεξιά Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά οι Rolling Stones είπαν στον Ντόναλντ Τραμπ -του οποίου την επανεκλογή στις ΗΠΑ στηρίζει ο Μιλέι - να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις του.

Σημειώνεται ότι ο Μιλέι κέρδισε τη δημοφιλία του πέρυσι στην προεκλογική περίοδο της Αργεντινής κραδαίνοντας ένα αλυσοπρίονο με τη δέσμευση πως αν εκλεγεί θα μειώσει το μέγεθος του διοικητικού κράτους. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ολόκληρα κυβερνητικά τμήματα έχουν κλείσει και η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.