Διεθνή

Ο Τζίμι Κάρτερ ψήφισε την Κάμαλα Χάρις

Ο Τζίμι Κάρτερ ψήφισε την Κάμαλα Χάρις Φωτογραφία: EPA/ALEX BRANDON
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε βάλει σκοπό του να παραμείνει ζωντανός μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για να μπορέσει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις.

Ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 100 ετών Τζίμι Κάρτερ ψήφισε για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές όπως επιβεβαίωσε το Κέντρο Τζίμι Κάρτερ. Ο πρώην πρόεδρος ψήφισε με mail την Τετάρτη. Μέσα στην εβδομάδα ο εγγονός του Τζέισον Κάρτερ, είπε στο ABC News ότι ο σκόπευε να ψηφίσει- φυσικά, την Κάμαλα Χάρις.

Πρόσφατα ο Κάρτερ γιόρτασε τα 100α του γενέθλια και όπως είπε η οικογένειά του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να παραμείνει στη ζωή μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για να καταθέσει την ψήφο του στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος επωφελήθηκε από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος, καθώς η ψηφοφορία στην Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου κατοικεί, ξεκίνησε από την Τρίτη.

Ο Κάρτερ έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή και λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023. Είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.