Διεθνή

Ο Πούτιν ξύνεται και οι φήμες για την υγεία του οργιάζουν (βίντεο)

Ο Πούτιν ξύνεται και οι φήμες για την υγεία του οργιάζουν (βίντεο) Φωτογραφία: ΜΕΤΡΟ
Τα πλάνα δείχνουν τον Πούτιν σε μία συνάντηση με επισήμους στην πόλη Ufa να ξύνει διαρκώς το πρόσωπο και τον σβέρκο του.

Μία μέρα αφού το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας, πλάνα που τον δείχνουν να ξύνεται διαρκώς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του εκτός Μόσχας, αναζωπυρώνουν τις φήμες για προβλήματα στην υγεία του.

Τα πλάνα δείχνουν τον Πούτιν σε μία συνάντηση με επισήμους στην πόλη Ufa να ξύνει διαρκώς το πρόσωπο και τον σβέρκο του. Υπήρχαν επίσης πλάνα του και από την προηγούμενη μέρα να ξύνεται και αρκετοί το συνδέουν με τις φήμες ότι υποβλήθηκε πρόσφατα σε θεραπεία αντιγήρανσης,

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι όλα είναι καλά με την υγεία του Πούτιν, αφού ο ίδιος αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε τακτικές εξετάσεις σε κορυφαίο νοσοκομείο της Μόσχας. Τα κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας, αργότερα ανακοίνωσαν πως δεν έχει προβλήματα υγείας ενώ ο εκπρόσωπός του δήλωσε πως οι εξετάσεις ήταν ρουτίνας.
Ωστόσο, κατά την ημέρα των εξετάσεών του είχαν επιβληθεί ακραία μέτρα προστασίας.

Τα σχολεία έκλεισαν για δύο ημέρες και οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα online, όπως την εποχή της πανδημίας.

Άλλοι πάλι είπαν ότι ήταν επειδή ο Πούτιν ήταν παρών στο φόρουμ «Ρωσία — μια Αθλητική Δύναμη», κατά τη διάρκεια του οποίου εθεάθη να συναντά Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι είχαν παραπονεθεί ότι τους απαγόρευσαν από διεθνείς αγώνες επειδή ο αθλητισμός είχε «πολιτικοποιηθεί» από τη Δύση.

Ενώ βρισκόταν στην Ufa, ο Πούτιν είπε ότι αρκετά παιδιά από φτωχές οικογένειές δεν είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό επειδή έπρεπε να πληρώνουν οι γονείς του, αντίθετα με το πώς συνέβαιναν τα πράγματα επί Σοβιετικής ένωσης.

Απαίτησε επιστροφή στο εκείνο το σύστημα της ελεύθερης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλα τα παιδιά. «Θα σας το πω ειλικρινά, αν χρειαζόταν να πληρώνω για τα πάντα όταν ήμουν ενεργός αθλητής, δεν θα γινόμουν ποτέ πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης στο Samboκαι θα κατάφερνα όσα έχω επιτύχει για τη Σοβιετική Ένωση στο Τζούντο. Στην οικογένειά μου δεν περίσσευαν χρήματα για τίποτα. Αλλά πρέπει να το διορθώσουμε αυτό σωστά. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κόστος για τις χαμηλόμισθες και τις πολυμελείς οικογένειες».