Διεθνή

Γιαχία Σινουάρ: Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία

Γιαχία Σινουάρ: Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία Φωτογραφία: EPA/ YAHYA ARHAB
Αρχικά οι στρατιώτες έστειλαν ένα δάχτυλο του Γιαχία Σινουάρ, για την ταυτοποίηση του πτώματος.

Ο Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι, επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία στο πτώμα του αρχηγού της Χαμάς.

Επίσης, ο 61χρονος είχε ένα τραύμα στο μπράτσο, από τη μάχη που προηγήθηκε του θανάτου του, σύμφωνα με τον Σεν Κούγκελ, τον επικεφαλής του εγκληματολογικού ινστιτούτου του Ισραήλ, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή.

Ο Σινουάρ ήταν σχετικά χλωμός, σημείωσε, κάτι λογικό για κάποιον που εκτιμάται ότι περνούσε τον περισσότερο χρόνο κάτω από την επιφάνεια της γης, γράφουν οι New York Times. Όμως, το βάρος του ήταν ενός υγιούς ανθρώπου- πάνω από 68 κιλά- και έδειχνε ελάχιστα σημάδια κακής διατροφής, επεσήμανε ο Κούγκελ.

Αφού τον σκότωσαν, αρχικά Ισραηλινοί στρατιώτες παρέδωσαν ένα από τα δάχτυλα του χεριού του Γιαχία Σινουάρ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναλύσεις για την ταυτοποίηση του νεκρού. Το πτώμα του αρχηγού της Χαμάς μεταφέρθηκε στο Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης.

Στο μεταξύ, η Χαμάς ανάρτησε στο διαδίκτυο μια νεκρολογία για τον Γιαχία Σινουάρ, γραμμένη στα αραβικά. Αυτή αναφέρει ότι ο θάνατος του ηγέτη της οργάνωσης «θα αυξήσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της Χαμάς και της αντίστασης».

Ακόμα, αναφέρει ότι ο 61χρονος «πέθανε ως ήρωας, επιτιθέμενος, χωρίς να τραπεί σε φυγή, κρατώντας το τουφέκι του, σε συμπλοκή με τον στρατό κατοχής στην πρώτη γραμμή».