Διεθνή

Χαμάς: Βίντεο δείχνει τον Σινουάρ να καταφεύγει σε καταφύγιο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Χαμάς: Βίντεο δείχνει τον Σινουάρ να καταφεύγει σε καταφύγιο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, να καταφεύγει σε ένα τούνελ με την οικογένειά του πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Το βίντεο, που ανακτήθηκε από τη Γάζα μήνες πριν, υποδεικνύει ότι ο Σινουάρ προετοιμαζόταν για μια μακρά παραμονή στο τούνελ, μεταφέροντας φαγητό, νερό, και άλλες προμήθειες. Η IDF υποστήριξε ότι ενώ ο Σινουάρ φρόντιζε την ασφάλειά του, έστελνε τους μαχητές της Χαμάς για την επίθεση.

tunel45_65bd4.jpg

tounel38_b06df.jpg

Ο Σινουάρ τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή Ράφα σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Σύμφωνα με την νεκροψία, σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι μετά από προηγούμενο τραυματισμό στο χέρι. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παραμένουν ασαφείς, και δεν είναι γνωστό ποιος έδωσε τη χαριστική βολή.

sinouar38_35185.jpg

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του ηγέτη της Χαμάς

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, σύμφωνα με αναφορές των New York Times, οι οποίες επικαλούνται δηλώσεις του ιατροδικαστή που ήταν υπεύθυνος για τη νεκροψία στο Ισραήλ. Ο Σινουάρ βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων την Τετάρτη στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα. Ένα ισραηλινό drone εντόπισε τον Σινουάρ μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο. Για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του μετά τον θάνατό του, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε τεστ DNA, κόβοντας ένα δάχτυλο από τη σορό του.

Πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι, ο Σινουάρ είχε τραυματιστεί στον πήχη του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες. Ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής, Τσεν Κούγκελ, που επέβλεψε τη νεκροψία, δήλωσε ότι ο Σινουάρ προσπάθησε να δέσει το χέρι του με ένα ηλεκτρικό καλώδιο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετά σταθερό, καθώς ο πήχης του ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος. Τελικά, ο Σινουάρ σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.