Διεθνή

Καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη

Καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη Καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη
Καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με βαθμιαία βελτίωση προβλέπονται την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς και στα ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 05/02/2015

Την Πέμπτη προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ όμως στη δυτική και βόρεια χώρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, στα δυτικά καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και αργότερα πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.